Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAAP REESEMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jaap Reesema in 2011

Periode

28-10-1984 - heden

Genre

pop, pop/rock, zang

Pseudoniemen

Jake Reese

Jaap Reesema

Jaap Reesema (geboren als Jaap Siewertsz van Reesema in Deventer op 28 oktober 1984) groeit op in Terwolde en studeert rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Otis Redding is zijn muzikale held. Tijdens zijn studietijd is hij frontman van de Hermes House Band, de gelegenheidsband van het Rotterdamsch Studenten Corps.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2010   Hermes House Band
2011   Gordon Groothedde
2011   Tom Bakker

Biografie Jaap Reesema

Jaap Reesema (geboren als Jaap Siewertsz van Reesema in Deventer op 28 oktober 1984) groeit op in Terwolde en studeert rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Otis Redding is zijn muzikale held. Tijdens zijn studietijd is hij frontman van de Hermes House Band, de gelegenheidsband van het Rotterdamsch Studenten Corps. In 2009 doet hij mee aan de talentenbattle in Life4You, het televisieprogramma op RTL 4 van Irene Moors en Carlo Boszhard. Reesema schrijft zich in voor de talentenjacht X Factor en wint op 29 mei 2010 de finale met 51% van de publieksstemmen. Hij wint een platencontract bij Sony BMG en een auto. De single Don't Stop Believin', een nummer van de band Journey uit 1981, wordt zijn eerste solohit. In de Single Top 100 komt de plaat binnen op de eerste plaats. Zijn debuutalbum Changing Man komt uit in mei 2011 en bevat zowel Engelstalige als Nederlandstalige liedjes, waaronder de single Hoe Hard Je Ook Rent. Onder de naam Jake Reese brengt Reesema in 2015 de single 'Day To Feel Alive' uit. Het nummer wordt gebruikt in een Amerikaanse reclame. Ook is hij te horen op het nummer 'Mad World' van Hardwell.

In bezetting van

Hermes House Band   zang

Discografie Jaap Reesema

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jaap Reesema

Audio/Video Jaap Reesema

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer