Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACK JERSEY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bij het Top 40 Gala

Periode

1941 - 1988

Genre

country, pop, producers

Online

Officiële website

Jack Jersey

Schrijver van carnavalshits, nederpopproducer en Elvis-navolger.
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Jack de Nijs   zang

Genoemd in de biografie van

1969   Tony Bass
1972   Frank en Mirella
1972   John van de Ven
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jack Jersey

Schrijver van carnavalshits, nederpopproducer en Elvis-navolger.

1941

Jack Jersey wordt geboren op 18 juli 1941 als Jack de Nijs in Tjimahi op Java.

1951

De familie De Nijs repatrieert naar Nederland en verblijft een jaar lang in de noodbarakken van het 'Ambonezenkamp' te Wouw.

1952

Jack de Nijs verhuist met zijn familie naar Roosendaal (Noord-Brabant).

1953 - 1958

De Nijs speelt samen met ondermeer drummer Henk Voorheyen in het schoolorkest The Dixie Stampers. Hij laat zich inspireren door Elvis Presley en Cliff Richard.

1960

Zijn eerste solosingle Paulette komt uit bij Phonogram.

1961 - 1967

Jack de Nijs speelt in vele bands: The Four Sweeters (1959/1961), Jack & Woody (1960/1961), Jack Dens & The Swallows (1961/1963), The Firestrings (1963) en The Flames (1964/1965). In 1965 probeert hij het in Duitsland hij het als zanger van The Rhythm Brothers en kortstondig Tony & his Magic Rhythms. Vervolgens speelt hij van 1965 tot en met 1967 in The Losers. Met Henk Voorheijen richt De Nijs de productiemaatschappij JR Productions op. JR staat voor Jeetzi Rah, Hebreeuws voor 'scheppingswereld'.

Jack Dens & The Swallows Jack & Woody The Firestrings The Flames The Four Sweeters The Losers

1968

Jack gaat bij platenmaatschappij Polydor als producer en tekstschrijver werken.

1969

Hij is een van de belangrijkste leveranciers van Nederlandstalige hits. Hij schrijft onder andere Antoinette voor Leo de Hop en Gina Lollobrigida voor Tony Bass.

Leo de Hop Tony Bass

1970

Zijn producties voor Clover Leaf (Oh What A Day), Crown's Clan (No Place For Our Minds) en nederpopklassieker De Fles van Jan Boezeroen worden grote hits in de Top 40.Zelf neemt de Nijs songs op als Sofia Loren en Al Ben Ik Mr. Mundy Niet, die de hitparade net of net niet halen.

1971

Als Ruby Nash heeft hij een klein (zomer)hitje met Blame It On The Summersun.

1973 - 1979

Na uitblijvend succes als Nederlandstalige zanger verandert hij zijn artiestennaam in Jack Jersey en brengt hij in 1973 de single I'm Calling uit, met een sterk aan Elvis Presley refererend geluid. Een jaar later volgt de groote doorbraak met het singeltje Don't Break This Heart. Het album in The Still Of The Night wordt goud. Tot en met 1977 scoort hij zo'n vijftien hits met deze sound met als grootste succes Papa Was A Poor Man. Zelfs de Jordanaires (Elvis Presley's backing group) verlenen af en toe medewerking aan zijn songs zoals op het album I Wonder dat in 1975 in top van de albumlijst belandt en ook in de Verenigde Staten een bescheiden succes wordt. Het album Jack Jersey Sings Country wordt geen groot hit. In de tussentijd blijft hij als schrijver en producer fungeren voor onder andere Nick McKenzie (One Is One), het duo Frank en Mirella en saxofonist André Moss (Rosita, My Spanish Rose en de TROS tune Ella). De verzamelaar The Best Of Jack Jersey wordt in 1977 platina.

Frank en Mirella Nick Mackenzie

1980 - 1982

Jack Jersey scoort nog enkele hits met liedjes met een meer Indische ondertoon zoals Sri Lanka My Shangri La dat op nummer 4 in de Top 40 belandt en ook buiten Nederland goed verkoopt. Voor The Shorts arrangeert en produceert hij de grote hit Comment Ca Va.

The Shorts

1988

Het Album Close To You verschijnt, maar levert geen succes op.

1997

De Nijs overlijdt op 26 mei op 55jarige leeftijd aan keelkanker.

2007

Tien jaar na het overlijden van Jack Jersey verschijnt begin februari postuum de cd en dvd Asian Dreams & Greatest Hits. De cd bevat 23 hits, de dvd een tv-special opgenomen in Indonesië aangevuld met videoclips. Jack Jersey's zus Sylvia en zijn dochter Monique de Nijs ontvangen het eerste exemplaar uit handen van Guus Meeuwis.

Guus Meeuwis

Discografie Jack Jersey

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jack Jersey

Audio/Video Jack Jersey

Video Jack Jersey

Jack Jersey ♪ Nina Bobo ♫
Jack Jersey ♪ Nina Bobo ♫
Jack Jersey ♪ Was Vorbei ...
Jack Jersey ♪ Was Vorbei Ist , Ist Vorbei ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jack Jersey ♪ Was Vorbei Ist , Ist Vorbei ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer