Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACKPOT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jackpot bij TopPop 1974

Periode

1972 - 1977

Genre

amusementsmuziek

Jackpot

Amsterdams/Westfriese popgroep die in 1961 wordt opgericht als het dansorkest de Music Strings. De groep is een tijdlang vaste begeleider van Ben Cramer. In 1972 wordt de naam veranderd in Jackpot, resulterend in hitsingles als Is Everybody Happy en One And One Is Two.
Volledige biografie...

Bezetting

Arnaldo Gallie   drums
Henny Eskes   basgitaar, toetsinstrumenten, zang
Cees Van Den Berge   saxofoon, toetsinstrumenten, trompet
Con De Vries   gitaar, zang

Overige muzikanten

Lex Kroon   drums

Genoemd in de biografie van

1970   Eddy Ouwens

Biografie Jackpot

Amsterdams/Westfriese popgroep die in 1961 wordt opgericht als het dansorkest de Music Strings. De groep is een tijdlang vaste begeleider van Ben Cramer. In 1972 wordt de naam veranderd in Jackpot, resulterend in hitsingles als Is Everybody Happy en One And One Is Two.

1972

In Amsterdam wordt de groep Jackpot opgericht door Henny Eskes (zang, basgitaar, toetsinstrumenten), Cees van den Berge (toetsinstrumenten, saxofoon, trompet), Con de Vries (zang, gitaar) en Lex Kroon (drums). Eskens en Van den Berge kennen elkaar al uit de tijd dat ze deel uitmaken van het in 1961 opgerichte dansorkest de Music Strings waarmee ze onder meer succes hebben met het liedje Lammedammedoen. Tevens zijn ze aan het eind van de jaren zestig en begin jaren zeventig actief in de vaste begeleidingsband van Ben Cramer. De band schrijft eigen nummers, maar de nadruk ligt op het spelen van covers.

Ben Cramer Music Strings

1973

Het viertal wordt onder de hoede genomen door producer/tekstschrijver Eddy Ouwens, die verantwoordelijk is voor zowel de teksten als de muziek van Jackpot. Met de eerste single Ginny Ginny scoort Jackpot meteen een hit. Het nummer bereikt de 24e plaats in de Top 40.

Eddy Ouwens

1974

Jackpot bij TopPop 1974 De uiterst meezingbare single Is Everybody Happy wordt de grootste Jackpot-hit met een zesde plaats. Ook de daaropvolgende singles One And One Is Two (9e plaats) en Dance Dance Dance (31e plaats) worden hits. De muziek waar Jackpot mee scoort, is de ultieme pretentieloze 'feel good' hitparademuziek met een groot meezing gehalte. Het album Everybody Happy With Jackpot, waarvoor Eddie Ouwens onder het pseudoniem A. Brikoos, alle liedjes schrijft, haalt evenwel geen albumlijst-notering. Owens heeft naast Jackpot tevens succes met het door hem geschreven Fly Away, waarmee Teach-In een grote hit scoort.

Teach-In

1975

De single Co Co is nog goed voor een 14e plaats in de Top 40, maar de opvolger Sha-la-la-lee flopt. Ook het album Again wordt geen groot succes. Jackpot blijft geliefd op de podia en treedt ook op in het buitenland (waaronder Scandinaviƫ).

1976

Jackpot verruilt platenmaatschappij Basf voor EMI. De single Sing My Lovesong is de laatste Jackpot single die het tot de hitparade schopt (27e plaats) en zelfs de eerste plaats behaalt in Finland. Toch lijkt de rek er uit wanneer de daaropvolgende single Midnight's Alright niets doet.

1977

Drummer Arnaldo Gillie neemt de plaats in van slagwerker Lex Kroon, maar de hoogtijdagen van Jackpot zijn voorgoed voorbij. Wanneer de discoversie van Is Everybody Happy en het album Win With Jackpot niet het gewenste effect sorteren, geeft de groep er de brui aan.

Discografie Jackpot

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jackpot

Audio/Video Jackpot

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer