Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JACQUELINE GOVAERT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jacqueline Govaert in 2010

Periode

20-04-1982 - heden

Genre

pop/rock, zang

Online

Officiële website

Jacqueline Govaert

Jacqueline Govaert is zangeres van de Tilburgse rockgroep Krezip (1997-2009). Ze hoort bij de eerste lichting studenten van de Rockacademie te Tilburg. Govaert levert gastbijdragen op platen van onder meer Ayreon, Relax, Beef, Armin van Buuren en Fernando Lameirinhas en zingt regelmatig voor het jeugdprogramma Het Klokhuis. Na Krezip werkt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Overige muzikanten

Wouter Rentema   achtergrondzang, drums
Matthijs van Duijvenbode   achtergrondzang, toetsinstrumenten
JanPeter Hoekstra   achtergrondzang, gitaar

Genoemd in de biografie van

2000   Ayreon
2010   Gem
2010   Krezip
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jacqueline Govaert

Jacqueline Govaert is zangeres van de Tilburgse rockgroep Krezip (1997-2009). Ze hoort bij de eerste lichting studenten van de Rockacademie te Tilburg. Govaert levert gastbijdragen op platen van onder meer Ayreon, Relax, Beef, Armin van Buuren en Fernando Lameirinhas en zingt regelmatig voor het jeugdprogramma Het Klokhuis. Na Krezip werkt ze met onder anderen Alex Callier (Hooverphonic), Joost Zweegers (Novastar), JanPeter Hoekstra (Krezip) en Tjeerd Bomhof (Voicst) aan haar eerste soloalbum Good Life (augustus 2010). Na enkele try-outs gaat de eerste solotournee van de zangeres op 15 september 2010 van start in een uitverkocht Paradiso te Amsterdam. Op de EP Hold Your Fire (2011) staat het nummer Wherever I Go, een duet met Alain Clark. De track wordt gebruikt voor een commercial van Douwe Egberts Senseo. Na meer dan twee jaar niet meer op de planken te hebben gestaan, treedt de zangeres eind 2013 op bij het Songbird festival. Daar voert zij nieuwe liedjes uit die geïnspireerd zijn door singer-songwriters als Carole King, Laura Nyro en Ron Sexsmith. Drie liedjes verschijnen digitaal bij Spotify en I-Tunes. In Maart 2014 verschijnt haar album Songs To Soothe. Voor de grote inzamelingsactie Serious Request van 3FM componeert Govaert de themasong van 2014.

In bezetting van

Krezip   zang

Discografie Jacqueline Govaert

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jacqueline Govaert

Audio/Video Jacqueline Govaert

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer