Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAKOB KLAASSE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1948 - heden

Genre

accordeon, achtergrondzang, arrangeur, componist, componisten, gitaar, orgel, piano, producer, producers, sessiemuzikanten, synthesizer, toetsinstrumenten, zang

Jakob Klaasse

Pianist in diverse bands en componist/producer van filmmuziek, documentaires, commercials
Volledige biografie...

Instrumenten

accordeon, achtergrondzang, arrangeur, componist, gitaar, orgel, piano, producer, synthesizer, toetsinstrumenten, zang

Genoemd in de biografie van

1981   Johan Visser
1982   Joep Bruijnjé
1990   The Pilgrims
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jakob Klaasse

Pianist in diverse bands en componist/producer van filmmuziek, documentaires, commercials

In bezetting van

An + Jan   arrangeur, toetsinstrumenten
Boudewijn de Groot   accordeon, arrangeur, piano, producer, synthesizer
Bram Vermeulen   achtergrondzang, gitaar
De Orde   toetsinstrumenten
Fay Lovsky   orgel, piano, synthesizer
Houseband   piano, producer, zang
Jan Rot   arrangeur, toetsinstrumenten
Pee Wee & The Specials   orgel, piano, zang
The Beau Hunks   piano, producer
The Magnificent Seven   orgel, synthesizer, zang
The Pilgrims   toetsinstrumenten
The Smithereens   toetsinstrumenten
The Wooden Indians   piano

1948 - 1985

Jakob Klaasse is geboren op 31 oktober 1948. Na de middelbare school (HBS-A) studeert hij tussen 1967 en 1972 compositie en piano aan het Amsterdams Conservatorium. Na zijn studie is Klaasse werkzaam als componist, musicus, producer en arrangeur. Zo schrijft en componeert hij muziek bij films (o.a. De Brief, L'Equivoco Della Luna, Somberman's Actie), animatiefilms (The Waterpeople, Death and the Writer, Uncles and Aunts), documentaires (Rembrandt's meesterlijke streken, De Hoge Veluwe/ het Kroller-Muller-museum, Out of Eden, Beachy Head), verschillende tv commercials (Philips, Het Hooghe Huys Verzekeringen) en voor tv-leaders en radio jingles (VPRO). Daarnaast speelt hij in de bands The Magnificent Seven, In Between The Zzz, De Orde, The Pilgrims, Bram Vermeulen, Fay Lovsky, Jan Rot, The Smithereens, The Houseband en Pee Wee And The Specials. Ook staat hij op het podium met acts als Boudewijn de Groot, Chip Taylor en de Beau Hunks. Vanaf 1982 versterkt hij Doe Maar tijdens hun liveoptredens, inclusief hun optreden op Pinkpop en tijdens het afscheidsconcert in Den Bosch. Hij maakt deel uit van de band van Bram Vermeulen en produceert drie van diens albums.

Boudewijn de Groot Bram Vermeulen De Orde Doe Maar Fay Lovsky Houseband Jan Rot Pee Wee & The Specials The Beau Hunks The Magnificent Seven The Pilgrims The Smithereens

1986 - 2004

In 1986 ontwikkelt en musiceert hij samen met Jan Andriessen het muziektheaterstuk Het Wereld-observatorium van Toneelgroep Baal. In 1995 maakt hij de documentaire Unbeatable Queens over twee zwarte Zuidafrikaanse zangeressen in hun strijd tegen vooroordelen. Hij werkt samen met de van Haïti afkomstige klarinettiste en zangeres Sandra Mirabal. In het voorjaar van 2004 brengt het tweetal een CD uit met 19e eeuwse klassieke Cubaanse muziek. Ook werkt hij als technicus in de E-Sound Studio in Weesp.

2006

Jakob Klaasse gaat met het duo An & Jan (Marjolein Meijers en Jan Rot) de studio in om een album op te nemen met in het Nederlands vertaalde hits uit de Nederlandse Top 40. Hij is als arrangeur betrokken bij Verpand, het eerste Nederlandstalige album van BJ Baartmans.

BJ Baartmans

2008

Klaasse produceert Ornithology, het tweede album van kunstfluiter Geert Chatrou, en Met De Bijlo's van cabaretier Vincent Bijlo. Cadencia is het tweede album van Jakob Klaasse samen met Sandra Mirabal. Op de cd staan liedjes uit Cuba en Haïti uit de periode dat Mirabals moeder Marthe Jean-Claude (1919-2001) als zangeres actief was.

2009

Samen met Sandra Mirabel werkt Jakob Klaasse mee aan De Palingvissers, een musical over Volendam met onder meer Bill van Dijk, Jan Rot en Astrid Nijgh. Na de première begin oktober in Purmerend gaat de voorstelling vanaf het najaar op tournee door Nederland. Hij produceert het album Hard En Hoofd (november) van Beatrice van der Poel.

Beatrice van der Poel

Discografie Jakob Klaasse

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jakob Klaasse

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer