Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAMMAH TAMMAH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jammah Tammah

Periode

1992 - 2003

Genre

ska

Jammah Tammah

Uit de Groningse punkscene voortgekomen groep die haar sound baseert op ska, rocksteady, reggae, klezmer, dub en polka met teksten in het Gronings, Drents, Spaans, Engels en Russisch. Met een overkill aan blazers en onder de bezielende aanvoering van ex-Boegie Eddy Huizing speelt deze kleine big band vanaf het eerste ...
Volledige biografie...

Bezetting

Peter Millenaar   basgitaar
Job Chajes   saxofoon
Peter Bulthuis   trompet
Johannes Joseph Sulmann   saxofoon
Tigran Mansour   trompet
Meer resultaten... Minder resultaten

Overige muzikanten

Igor Demydczuk   toetsinstrumenten
Arno Bakker   trombone
Thuur Caris   toetsinstrumenten
Dominique Brackeva   trombone
Martin Tingwall   toetsinstrumenten
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1990   Boegies
1998   Ygdrassil
2000   Amsterdam Klezmer Band
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jammah Tammah

Uit de Groningse punkscene voortgekomen groep die haar sound baseert op ska, rocksteady, reggae, klezmer, dub en polka met teksten in het Gronings, Drents, Spaans, Engels en Russisch. Met een overkill aan blazers en onder de bezielende aanvoering van ex-Boegie Eddy Huizing speelt deze kleine big band vanaf het eerste optreden iedere zaal plat. Enthousiasme en spelvreugde zijn de toverwoorden, succes in binnen- en buitenland is het resultaat.

1992

Jammah Tammah, met voormalige Boegies-zanger Eddy Huizing, wordt opgericht en breekt meteen door met een demo en optredens waar de vonken van afspetteren.

Boegies

1993

De band maakt furore op Noorderslag.

1994

Jammah Tammah De eerste cd, Dizzy, ziet het licht. De plaat is live opgenomen in Theater Romein te Leeuwarden.

1995

Met een kleine zestig concerten begint de naam Jammah Tammah gestalte te krijgen. Vooral op grote festivals (Bevrijdingsfestivals, Lowlands, Parade) is het elftal een graag geziene gast. Wil Schmall maakt plaats voor Chriz Garrit (ook actief in OD Babe en AA and the Doctors).

AA & The Doctors O.D. Babe

1996

De tweede cd, SKBANG! ...The Name Is Tammah..., verschijnt met een door 'vaste' tekenaar Snorkel verzorgde cd-romtrack. Er komen ook twee singles en een video uit. Thuur Caris (naar Stanza8) wordt vervangen door Martin Tingwall.

1997

Jammah Tammah trekt door Europa en doet tournees in Scandinavië en Spanje. De derde cd Easy Skankin’ komt uit, een live in het Groningse Grand Theatre opgenomen plaat waarop Jammah Tammah desondanks ingetogener klinkt.

1999

Jammah Tammah toert veel door het land en staat in augustus op de Amsterdamse Uitmarkt.

2000

In januari speelt de groep op het Eurosonic-festival. Enkele dagen later verschijnt het vierde album, Gone Mad. Jammah Tammah heeft een flinke bezettingswijziging ondergaan. De nieuwe bandleden zijn: Igor Demydczuk op toetsen (die aan het eind van het jaar alweer opstapt en vervangen wordt door Remco Wind), Jerry Fransman op basgitaar en Joop van der Linden op Trombone. Verdwenen zijn Martin Tingwal, Arno Bakker, Case van der Lei en Obed Brinkman.

2001

De blazers Janfie van Strien, Arno Bakker en Joop van der Linden treden op onder de naam De Jongens Driest.

De Jongens Driest

2002

Op het vijfde album U-TURN staat naast de zang van Speedy ook toast en zang van ondermeer saxofonist Job Chajes en zangeres CT Heida (ex-What-a-Gig!). Naast Jammah Tammah is toetsenist en afgestudeerd conservatoriumstudent Remko Wind ondermeer actief als pianist in Huis de Beurs te Groningen waar hij lichte muziek ten gehore brengt.

Remko Wind

2003

Podium R17 in Grootebroek moet een optreden van Jammah Tammah annuleren dat de groep er op 1 maart zou geven. Vanwege creatieve meningsverschillen blijkt zanger Eddy Huizing, alias Piepke, de skaband te hebben verlaten. De overige muzikanten vinden aan het eind van het jaar een nieuwe zanger en gaan onder een andere naam verder. Janfie van Strien en Dominique Brackeva spelen ondertussen ook in Bernie's Lounge, een band die rauwe souljazz speelt.

Bernie's Lounge

2005

Eddy Huizing formeert in het najaar de band ADHD Spietmobiel.

ADHD Spietmobiel

Discografie Jammah Tammah

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jammah Tammah

Audio/Video Jammah Tammah

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer