Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN AUDIER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

engineer, producer

Jan Audier

Jan Audier is een van oorsprong Franse geluidstechnicus. Hij werkt als leerling opnameleider bij Phonogram-studios wanneer de eerste golf nederbeatgroepen de studio betreedt. De keurige medewerkers van Phonogram kunnen niet goed omgaan met het harde gitaargeluid van de bands en Audier grijpt zijn kans. Hij ontwerpt een limiter compressor waardoor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

engineer, producer

Genoemd in de biografie van

1966   Q65
2011   Jacco Gardner

Biografie Jan Audier

Jan Audier is een van oorsprong Franse geluidstechnicus. Hij werkt als leerling opnameleider bij Phonogram-studios wanneer de eerste golf nederbeatgroepen de studio betreedt. De keurige medewerkers van Phonogram kunnen niet goed omgaan met het harde gitaargeluid van de bands en Audier grijpt zijn kans. Hij ontwerpt een limiter compressor waardoor het harde geluid geschikt is voor AM Radio. Audier werkt onder anderen met Q65, Shocking Blue en Zen.

Discografie Jan Audier

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jan Audier

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer