Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN BUIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1975 - heden

Genre

amusementsmuziek, coverbands, dirigent, gitaar, pop, zang

Online

Officiële website

Jan Buis

Zanger/gitarist Jan Buis wordt geboren in de Verenigde Staten. Hij groeit op in Den Haag waar hij in diverse bandjes speelt. Hij verhuist voor zijn studie naar Friesland en is ook daar actief in de muziek. Een van zijn Friese bands is Bustin'Loose, een grote band met achtergrondvocalen en een ...
Volledige biografie...

Instrumenten

dirigent, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2004   Mick Harren

Biografie Jan Buis

Zanger/gitarist Jan Buis wordt geboren in de Verenigde Staten. Hij groeit op in Den Haag waar hij in diverse bandjes speelt. Hij verhuist voor zijn studie naar Friesland en is ook daar actief in de muziek. Een van zijn Friese bands is Bustin'Loose, een grote band met achtergrondvocalen en een blazerssectie. Dat geluid is ook te horen in zijn band Hollywood Boulevard waarmee hij diverse nationale en internationale artiesten begeleidt waaronder Marco Borsato, Gerard Joling, Big Black & Beautiful, Hind, Do, Bastiaan Ragas, Glennis Grace, Lee Towers, Anita Meyer, Jocelyn Brown, The Three Degrees, The Trammps, John Miles, Johny Logan, Viola Wills en Tony Hatley. Hollywood Boulevard is de vaste band van het muzikale televisieprogramma Het Swingpaleis. Jan Buis is jarenlang bandleider tijdens optredens van André Hazes. De gitarist maakt deel uit van de Blue Highway Band, de Eagles Revival Band en Country Music Hall Of Fame. Vanaf 2006 speelt hij met de Jan Buis Band eigen repertoire.

Discografie Jan Buis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jan Buis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer