Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN CONRADUS BOERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1812 - 1896

Genre

klassiek

Biografie Jan Conradus Boers

Johan Conradus Boers werd geboren op 4 augustus 1812 te Nijmegen. Hij overleed op 1 november 1896 in Delft. Opleiding Hij studeerde viool, fluit en muziektheorie aan de Koninklijke Muziekschool in Den Haag. Activiteiten Als violist werkte hij bij de Hofkapel in Den Haag en het Theaterorkest in Rotterdam. Na enkele jaren in Parijs ...
Volledige biografie...

Biografie Jan Conradus Boers

1812 - 1896

Johan Conradus Boers werd geboren op 4 augustus 1812 te Nijmegen. Hij overleed op 1 november 1896 in Delft.


Opleiding

Hij studeerde viool, fluit en muziektheorie aan de Koninklijke Muziekschool in Den Haag.


Activiteiten

Als violist werkte hij bij de Hofkapel in Den Haag en het Theaterorkest in Rotterdam. Na enkele jaren in Parijs en Metz te hebben gewerkt vestigde hij zich als koordirigent in Nijmegen. In 1852 werd hij benoemd tot stadsmuziekdirecteur te Delft. Hij had een omvangrijke collectie oude en zeldzame muziekinstrumenten, die nu in het Haags Gemeentemuseum berust.


Composities

Jan Conradus Boers maakte verschillende bewerkingen voor harmonieorkest van klassieke composities. Daarnaast schreef hij koormuziek (o.a. het oratorium Radboud en Psalm 128), ouvertures, een Symphonie en liederen.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jan Conradus Boers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer