Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN GEORGE BERTELMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1782 - 1854

Genre

klassiek

Biografie Jan George Bertelman

Jan George Bertelman werd op 21 januari 1782 in Amsterdam geboren. Hij overleed aldaar op 25 januari 1854. Bertelman studeerde bij Jan Daniël Brachthuyser en werkte als organist en pedagoog in Amsterdam. Tot zijn leerlingen behoren onder anderen Johannes van Bree en Richard Hol. Hij bewoog zich ook op het terrein ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1820   Johannes Bernardus van Bree
1837   Richard Hol

Biografie Jan George Bertelman

1782 - 1854

Jan George Bertelman werd op 21 januari 1782 in Amsterdam geboren. Hij overleed aldaar op 25 januari 1854.

Bertelman studeerde bij Jan Daniël Brachthuyser en werkte als organist en pedagoog in Amsterdam. Tot zijn leerlingen behoren onder anderen Johannes van Bree en Richard Hol. Hij bewoog zich ook op het terrein van de volkszang en behoorde tot de eerste Bachkenners in ons land. Hij was Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

Bertelman componeerde opera's, concerten, liederen, een Requiem, een Mis, cantates zoals De slag bij Nieuwpoort, Het vijftig-jarig bestaan der Maatschappij Felix Meritis en salonstukken voor piano. Zijn stijl is laat-18e-eeuws met een aan de romantiek verwante harmoniek.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jan George Bertelman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer