Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN WILLEM DE VRIEND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

jan willem de vriend

Periode

31-07-1962 - heden

Genre

barok, dirigent, hedendaags, klassiek, viool

Online

Officiële website

Jan Willem de Vriend

Violist en dirigent Jan Willem de Vriend, geboren op 31 juli 1962 in Leiden, richt in 1982 het Combattimento Consort Amsterdam op. Het ensemble is gespecialiseerd in het uitvoeren van bekende maar vooral ook vele nieuw ontdekte meesterwerken uit de 17de tot en met de 19e eeuw. Dirigerend vanaf ...
Volledige biografie...

Instrumenten

dirigent, viool

Biografie Jan Willem de Vriend

Violist en dirigent Jan Willem de Vriend, geboren op 31 juli 1962 in Leiden, richt in 1982 het Combattimento Consort Amsterdam op. Het ensemble is gespecialiseerd in het uitvoeren van bekende maar vooral ook vele nieuw ontdekte meesterwerken uit de 17de tot en met de 19e eeuw. Dirigerend vanaf de eerste lessenaar worden er door De Vriend en consorten concerten gegeven op festivals en concertseries over de hele wereld. Tevens worden operaproducties uitgevoerd die internationaal grote aandacht krijgen. Daarnaast is De Vriend sinds 2006 artistiek leider en chef-dirigent bij Het Symfonie orkest in Enschede (het Orkest van het Oosten). De Vriend is eveneens gastdirigent bij diverse Nederlandse orkesten, o.a. het Concertgebouworkest, en buitenlandse orkesten zoals het NDR-Orchester, Mozarteum Orchester Salzburg, SWR Orchester Stuttgart, Konzerthausorchester Berlin, de Wiener Concert-Verein en Musica Vitae in Zweden. In 2012 krijgt hij de Radio 4 Prijs. Per 1 augustus 2015 is De Vriend aangesteld als vaste dirigent van het Residentie Orkest, voor een periode van vier seizoenen.

In bezetting van

Combattimento Consort Amsterdam   dirigent, viool
Nederlands Symfonie Orkest   dirigent

Discografie Jan Willem de Vriend

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jan Willem de Vriend

Audio/Video Jan Willem de Vriend

Video Jan Willem de Vriend

NTR Podium Jan Willem de ...
NTR Podium Jan Willem de Vriend
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
NTR Podium Jan Willem de Vriend

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer