Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN VAN ZELM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

04-08-1959 - heden

Genre

bariton, bas, hedendaags, klassiek

Online

Officiële website

Jan van Zelm

Bariton Jan van Zelm is werkzaam als professioneel zanger, aanvankelijk freelance in het koor van de Nederlandse Opera, en later in vaste dienst bij het Groot Omroepkoor. Als solist werkt hij regelmatig mee aan oratoriumuitvoeringen met repertoire van vroeg-barok tot hedendaags. Hij is tevens zangpedagoog en koordirigent. Daarnaast heeft hij ...
Volledige biografie...

Instrumenten

bariton, bas

Biografie Jan van Zelm

Bariton Jan van Zelm is werkzaam als professioneel zanger, aanvankelijk freelance in het koor van de Nederlandse Opera, en later in vaste dienst bij het Groot Omroepkoor. Als solist werkt hij regelmatig mee aan oratoriumuitvoeringen met repertoire van vroeg-barok tot hedendaags. Hij is tevens zangpedagoog en koordirigent. Daarnaast heeft hij enkele composities op zijn naam staan.

1959 - 1992

Jan van Zelm wordt geboren op 4 augustus 1959. Hij studeert piano en zang (bariton) aan de Muziekpedagogische Academie in Alkmaar (eindexamen 1983) en compositie aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Ton de Leeuw tot 1985. Vanaf 1990 vervolgt hij zijn zangstudie bij Kevin Smith aan het Sweelinck Conservatorium.

1993 - 2005

Jan van Zelm is professioneel zanger, aanvankelijk freelance in het koor van de Nederlandse Opera, en vanaf 1997 in vaste dienst bij het Groot Omroepkoor. Hij is tevens docent zang aan het Noord Nederlands Conservatorium in Groningen en dirigent van het Alkmaarse kleinkoor Good Company. In april 2005 gaat de volledige versie van zijn compositie 'In memoriam', op teksten van Elly Stolwijk, in première in de Kooger Kerk te Zuid Scharwoude.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jan van Zelm

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer