Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAN VAN DER VOORT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1965 - heden

Genre

banjo, basgitaar, gitaar, luisterlied, sessiemuzikanten, zang

Jan van der Voort

Gitarist/zanger Jan van der Voort speelt in diverse groepen waaronder Sammy Soul Set (1966-1968) en Livin' Blues (1972-1973) waarna hij als gastmuzikant te horen is op platen van onder meer Herman van Veen en Gerard Cox & Frans Halsema. Vanaf eind jaren zeventig werkt hij intensief samen met Peter Blanker ...
Volledige biografie...

Instrumenten

banjo, basgitaar, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1972   Livin' Blues
1973   Gerard Cox
1981   Peter Blanker
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jan van der Voort

Gitarist/zanger Jan van der Voort speelt in diverse groepen waaronder Sammy Soul Set (1966-1968) en Livin' Blues (1972-1973) waarna hij als gastmuzikant te horen is op platen van onder meer Herman van Veen en Gerard Cox & Frans Halsema. Vanaf eind jaren zeventig werkt hij intensief samen met Peter Blanker voor wie hij tot 1993 muziek componeert voor het radioprogramma Levenslief & Levensleed. In 1975 verschijnt zijn enige soloplaat voor Ariola: Jan van der Voort… Ongehoord.

In bezetting van

Fullhouse   basgitaar
Livin' Blues   basgitaar
Peter Blanker   gitaar
Sammy Soul Set   gitaar

Discografie Jan van der Voort

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jan van der Voort

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer