Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JASON BOUMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1981 - heden

Genre

levenslied, Nederlandstalig, zang

Online

Facebook
Officiële website

Jason Bouman

Jason Bouman wint op 7 juni 2013 de finale van de competitie Bloed, Zweet en Tranen op SBS6. In dit programma wordt gezocht naar de nieuwe volkszanger van Nederland.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2013   André Hazes

Biografie Jason Bouman

Jason Bouman wint op 7 juni 2013 de finale van de competitie Bloed, Zweet en Tranen op SBS6. In dit programma wordt gezocht naar de nieuwe volkszanger van Nederland.

1981 - 2012

Jason Bouman (Zeist, 1981) groeit op in Harmelen. Hij krijgt keyboardlessen op de muziekschool in Woerden en leert zichzelf ook nog basgitaar, gitaar en drums spelen. Op zijn dertiende speelt hij met coverband The Melody Stars liedjes van onder meer The Shadows en The Beatles. Een jaar later zit hij in The Twillights, een band met eigentijdse Nederlandstalige muziek. Bouman start in 2001 als instructeur audiovisuele technieken op het ROC Midden Nederland te Utrecht, later bekend als het Creative College. Hij wordt daar uiteindelijk docent geluidstechniek. In zijn vrije tijd werkt hij als geluidstechnicus voor verschillende evenementen, bands en artiesten. Ondertussen is hij een van de twee leadzangers in de band Destiny. De band heet vervolgens Go 4 It en daarna The Switch Band en wordt in 2012 opgeheven.

2013

In het voorjaar doet Jason Bouman auditie voor het programma Bloed, Zweet en Tranen. In dit SBS6-programma wordt gezocht naar de nieuwe volkszanger van Nederland. In de vakjury zit onder meer Danny de Munk en de presentatie is in handen van Jeroen van der Boom. Bouman weet de jury te overtuigen met zijn uitvoering van het nummer Kleine Jongen van André Hazes en mag door naar de eliminatierondes. De zanger plaatst zich bij de laatste vier kandidaten en neemt het op 7 juni in de live uitgezonden finale op tegen onder meer Samantha Steenwijk en Rein Mercha. Bouman wint met het nummer Het Laatste Huis, geschreven door Jeroen Englebert, bekend van het nummer Ome Jan van Willeke Alberti. Hij wint een platencontract bij 8ball en neemt Het Laatste Huis op in Studio Arnold Mühren te Volendam. Dankzij zijn overwinning maakt hij op 15, 16 en 17 juni deel uit van de groep artiesten die meedoet aan het meezingfestival Holland Zingt Hazes in de Amsterdamse Ziggodome. 15 juni is een extra heuglijke dag want Bouman wordt vader van dochter Shego.

André Hazes Danny de Munk Jeroen van der Boom Willeke Alberti

Discografie Jason Bouman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jason Bouman

Audio/Video Jason Bouman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer