Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JASPER WOLFF & MAARTEN MITTENDORFF

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2009 - heden

Genre

techno

Online

Soundcloud
Facebook

Jasper Wolff & Maarten Mittendorff

Jasper Wolff & Maarten Mittendorff draaien en produceren Detroit techno. Ze hebben vaste avonden in Trouw te Amsterdam en Concrete in Parijs en runnen hun eigen label Indigo Aera. Een van de hoogtepunten in hun carrière is het optreden op Lowlands 2012.
Volledige biografie...

Bezetting

Jasper Wolff   draaitafels, producer
Maarten Mittendorff   draaitafels, producer

Biografie Jasper Wolff & Maarten Mittendorff

Jasper Wolff & Maarten Mittendorff draaien en produceren Detroit techno. Ze hebben vaste avonden in Trouw te Amsterdam en Concrete in Parijs en runnen hun eigen label Indigo Aera. Een van de hoogtepunten in hun carrière is het optreden op Lowlands 2012.

2009 - 2011

Maarten Mittendorff leert zichzelf in zijn woonplaats Hengelo houseplaten mixen met hulp van de draaitafels van een vriend. Samen met andere vrienden organiseren ze feesten in een oude fabriekshal in Enschede. Op zijn achttiende verhuist hij naar Amsterdam. Jasper Wolff wint in 2008 op 18-jarige leeftijd de TWSTd DJ Contest, een wedstrijd die in 2005 is gestart om jong DJ-talent een podium te bieden en te begeleiden naar een professionele carrière. Dankzij zijn overwinning verovert Wolff onder meer een plek op het festival Awakenings. De twee DJ's ontmoeten elkaar tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) van 2009 waar Wolff in de kelder van Paradiso Detroit techno draait op een feest van het label Dekmantel. Ze werken aan hun eerste gezamenlijke track en produceren bij die allereerste opnamesessie het nummer The Present. Deze track is terug te vinden op de EP Zero Zero One (2011), de eerste uitgave van het duo op hun eigen label Indigo Aera, dat is gespecialiseerd in Detroit techno. De Amerikaanse DJ/producer Kenny Larkin mixt The Present in zijn set tijdens ADE 2011 in de Melkweg. Uitgaven op het label richten zich op de dansvloer, maar bevatten ook soundscapes. Elke plaat wordt voorzien van artwork door Daniel Hageman. De oplage is zeer beperkt. Het duo is bevriend met organisator Brice Springsteen en zijn betrokken bij de dance-avonden die de Fransman onder de naam Concrete organiseert op een boot op de Seine in Parijs.

2012 - 2013

Wolff & Mittendorff starten in 2012 een eigen avond in Trouw aan de Wibautstraat in Amsterdam. Op de eerste avond draait onder meer Steve Rachmad. Ze krijgen een uitnodiging voor een optreden op Lowlands in Biddinghuizen op 18 augustus 2012. De set levert veel nieuwe optredens op. Naast eigen werk verschijnen op Indigo Aera platen van onder meer Stephen Brown, Mark Williams, Sam McQueen en Louis Haiman. De zevende uitgave is het eerste deel van het vierluik Lost Archives (2013), met tracks van het Zweedse duo Skudge en Different World (Claude Young en Takasi Nakajima). Op 22 februari 2013 staan Wolff en Mittendorff in Paradiso met Indigo Aera Meets Tape: The Bright Future. De avond is onderdeel van het festival Sonic Acts. Later in het jaar volgen onder meer optredens tijdens de festivals Free Your Mind (Arnhem) en Awakenings (juni), Welcome To The Future Festival (juli) en Into The Woods bij Amersfoort (september).

Steve Rachmad

Discografie Jasper Wolff & Maarten Mittendorff

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jasper Wolff & Maarten Mittendorff

Audio/Video Jasper Wolff & Maarten Mittendorff

Video Jasper Wolff & Maarten Mittendorff

Jasper Wolff & Maarten Mi...
Jasper Wolff & Maarten Mittendorff @ Lowlands, Biddinghuizen 18-08-2012
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jasper Wolff & Maarten Mittendorff @ Lowlands, Biddinghuizen 18-08-2012

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer