Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAY-JAYS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1966 - 1967

Genre

Nederbiet

Jay-Jays

Voortzetting van Jumping Jewels.
Volledige biografie...

Bezetting

Cees Kranenburg   drums
Hans van Eijk   gitaar
Leo Bennink   gitaar
Joop Oonk   basgitaar

Overige muzikanten

Bert Ruiter   basgitaar
Bart Terlaak   drums
Hans Jansen   toetsinstrumenten
Jan Vennik   saxofoon
John Schuursma   gitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1946   Bert Ruiter
1960   Mouth & MacNeal
1960   Willem Duyn
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jay-Jays

Voortzetting van Jumping Jewels.

1966

The Jay-Jays (voorheen Jumping Jewels) kennen een vliegende start wanneer de eerste single Bald Headed Woman een top 10 hit wordt. Het is een ruig beatnummer dat gecomponeerd is door Kinks-producer Shel Talmy. Hans van Eijk is nog wel te horen op dit nummer, maar verlaat - teleurgesteld in de muziekbusiness - de band kort na het uitkomen ervan. Leo Bennink is zijn vervanger. De band treedt veel op en is tevens regelmatig te zien op tv, onder meer in Voor De Vuist Weg van Willem Duys. Dit jaar komt ook het debuutalbum uit: een volwassen beat-lp. Deze moet het qua verkoopcijfers echter afleggen tegen de langspelers van collega's zoals The Outsiders, The Motions en The Golden Earrings.

Band Of Gold The Jumping Jewels The Motions The Outsiders

1967

Bennink en Veeloo verlaten de band en worden vervangen door Rudi Contini (gitaar) en Willem Duyn (zang, de latere 'Big Mouth' van Mouth & MacNeal), terwijl Duyn Jan Vennik (saxofoon) en Hans Jansen (toetsen) meeneemt uit zijn vorige groep The Marks. De band verlaat de beatmuziek en kiest voor een soul-gerichter aanpak. Een nieuwe single, Respect van Otis Redding, opent echter geen nieuwe deuren. Een periode van weinig succes en veel wisselingen in de bezetting volgt. Uiteindelijk verlaten ook de laatste oer-leden, Oonk en Kranenburg, de band. Zij worden vervangen door Bert Ruiter (bas, ex-Fullhouse) en Bart Terlaak (drums ex-Daddy's Act). Veel baat het allemaal niet en in 1969 wordt de band opgeheven. Hans van Eijk keert nog kortstondig terug op zijn schreden en richt The New Jumping Jewels op, maar de tijden van weleer komen niet terug.

Daddy's Act Fullhouse Mouth & MacNeal The Marks

Discografie Jay-Jays

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jay-Jays

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer