Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JAZZPODIUM DE TOR

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

jazz

Online

website

Jazzpodium De Tor

Jazzpodium De Tor is een bekend podium voor jazz- en geïmproviseerde muziek, waar wekelijks bekende binnen- en buitenlandse groepen en artiesten optreden. Al aan het einde van de jaren zestig worden op deze locatie jazzconcerten gegeven. In 1973 wordt de Stichting Jazz in Enschede, later Stichting Jazzpodium, opgericht. Het kleine ...
Volledige biografie...

Biografie Jazzpodium De Tor

Jazzpodium De Tor is een bekend podium voor jazz- en geïmproviseerde muziek, waar wekelijks bekende binnen- en buitenlandse groepen en artiesten optreden. Al aan het einde van de jaren zestig worden op deze locatie jazzconcerten gegeven. In 1973 wordt de Stichting Jazz in Enschede, later Stichting Jazzpodium, opgericht. Het kleine podium heeft een grote naam onder jazzliefhebbers. Er is één zaal met bar. De Tor vervult een belangrijke rol bij het jaarlijkse Grolsch International Jazzfestival Enschede.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jazzpodium De Tor

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer