Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JEANNE BEYERMAN-WALRAVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1878 - 1969

Genre

klassiek

Biografie Jeanne Beyerman-Walraven

Jeanne Beyerman-Walraven werd geboren op 14 juni 1878 in Semarang, Indonesië. Zij overleed te Arnhem op 20 september 1969. Opleiding In Indonesië kreeg zij pianolessen van haar moeder. Zij ging naar Nederland om in Den Haag harmonie en compositie te studeren bij F.E.A. Koeberg. Na haar huwelijk in 1911 met de medicus ...
Volledige biografie...

Biografie Jeanne Beyerman-Walraven

1878 - 1969

Jeanne Beyerman-Walraven werd geboren op 14 juni 1878 in Semarang, Indonesië. Zij overleed te Arnhem op 20 september 1969.


Opleiding

In Indonesië kreeg zij pianolessen van haar moeder. Zij ging naar Nederland om in Den Haag harmonie en compositie te studeren bij F.E.A. Koeberg. Na haar huwelijk in 1911 met de medicus Dr. Th. Beyerman vestigde zij zich in Amsterdam, waar zij zich muzikaal autodidactisch verder ontwikkelde.


Composities

Oorspronkelijk volgde zij als componiste de meer traditionele wegen, om zich later - via de Franse muziek en Schönberg - een veel moderner stijl eigen te maken.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jeanne Beyerman-Walraven

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer