Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JELLE PAULUSMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jelle Paulusma

Periode

2005 - heden

Genre

gitaar, singer-songwriter, zang

Online

Officiƫle website

Jelle Paulusma

Jelle Paulusma is de voormalige zanger van Daryll-Ann. Als die band in 2004 uit elkaar gaat werkt Paulusma aan eigen materiaal dat hij omschrijft als een mengeling van singer-songwriter, Westcoastpop en neo-psychedelica. Zijn eerste soloalbum Here We Are verschijnt eind januari 2006 en bevat gastbijdragen van John Maasakkers (drums), Diederik ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Overige muzikanten

Leonard Lucieer   gitaar
Coen Paulusma   achtergrondzang
Diederik Nomden   toetsinstrumenten
Rob Klerkx   drums, percussie
Dick Brouwers   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2006   Daryll-Ann
2006   J.B. Meijers
2007   Mist
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jelle Paulusma

Jelle Paulusma is de voormalige zanger van Daryll-Ann. Als die band in 2004 uit elkaar gaat werkt Paulusma aan eigen materiaal dat hij omschrijft als een mengeling van singer-songwriter, Westcoastpop en neo-psychedelica. Zijn eerste soloalbum Here We Are verschijnt eind januari 2006 en bevat gastbijdragen van John Maasakkers (drums), Diederik Nomden (piano) en JB Meijers (gitaar, mandoline). Het tweede album iRECORD (november 2008) wordt grotendeels thuis in Amsterdam-Oost opgenomen. Iain Matthews levert een gastbijdrage. De rocknummers op het derde album Up On The Roof (februari 2011) staan bijna allemaal in majeur en klinken daarom uitbundiger dan eerder werk. De cd bevat ook een nieuwe versie van de ballade Friends van Daryll-Ann. Naast zijn solowerk is Paulusma ook actief al producer. In november 2014 komt zijn vierde album Pulling Weeds uit.

In bezetting van

Clashing Egos   gitaar, zang
Daryll-Ann   gitaar, zang
Klerkx & The Secret   gitaar

Discografie Jelle Paulusma

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jelle Paulusma

Audio/Video Jelle Paulusma

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer