Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JENNIE LENA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Promotiefoto 2015 (Bron: officiële website)

Periode

1977 - heden

Genre

pop, soul, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Jenny Lane

Jennie Lena

Zangeres Jenny Willemstijn begint haar carrière als Jenny Lane (Lane verwijst naar tante Leen) en brengt onder die naam twee albums uit. Vanaf 2015 noemt ze zich Jennie Lena en doet ze mee met de talentenjacht The Voice of Holland.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2011   Anouk
2011   Sat-R-Day

Biografie Jennie Lena

Zangeres Jenny Willemstijn begint haar carrière als Jenny Lane (Lane verwijst naar tante Leen) en brengt onder die naam twee albums uit. Vanaf 2015 noemt ze zich Jennie Lena en doet ze mee met de talentenjacht The Voice of Holland.

In bezetting van

Food For Funk   zang
Sven Hammond Soul   zang

2005 - 2007

Jenny Willemstijn maakt deel uit van de Amsterdamse band Food for Funk.

Food For Funk

2007

In oktober 2007 is Willemstijn te zien in een uitzending van De Wereld Draait Door. Ze wordt gevolgd tijdens een optreden in het beroemde Apollo Theatre in Harlem (New York). Tijdens de talentenavond wordt ze aanvankelijk door het overwegend zwarte publiek met boegeroep ontvangen maar weet ze gedurende haar uitvoering van ‘And I Am Telling You’ de zaal op haar hand te krijgen. In november is ze achtergrondzangeres bij Anouk die haar single ‘Good God’ en nieuwe album aan het promoten is.

Anouk

2009 - 2010

Haar album ‘Monsters’ verschijnt in 2009 en genereert veel aandacht in de landelijke media. Ze brengt het uit onder haar artiestennaam Jenny Lane. Lane verwijst naar de zangeres Tante Leen uit de Amsterdamse Jordaan. Willemstijn woont er en wordt vaak Leen genoemd omdat ze regelmatig liedjes zingt uit het Jordaan-repertoire. In 2010 start ze haar clubtour onder de naam ‘Monsters on Tour’.

Tante Leen

2011

In september verschijnt haar tweede album ‘Life Is Like A Chox Of Bogglets’. Ook is ze te horen op het album ‘To Get Her Together’ van Anouk.

2012

Willemstijn voegt zich bij de soul-formatie Sven Hammond Soul.

Sven Hammond Soul

2014

Haar akoestische versie van het nummer Firework (oorspronkelijk van de Amerikaanse zangeres Katy Perry) is te horen in de Amerikaanse film The Interview.

2015

Willemstijn werkt mee aan de concerten van de Ladies of Soul en is één van de vier achtergrondzangeressen die Trijntje Oosterhuis meeneemt naar het Songfestival in Wenen. Ook schrijft ze met Anouk mee aan een nummer voor het album van Oosterhuis. In september doet ze met veel succes auditie voor het tv-programma The Voice of Holland en komt als vanzelfsprekend terecht in het team van coach Anouk. Haar ‘blind audition’ wordt een hit op internet (mede dankzij de Amerikaanse blogger Perez Hilton) en op YouTube drie miljoen keer bekeken. Voor deze nieuwe stap in haar carrière verandert ze haar artiestennaam in Jennie Lena.

Ladies Of Soul Trijntje Oosterhuis

2016

In de finale van The Voice of Holland eindigt Jennie Lena als vierde. Een dag later verschijnt haar single 'Wasted Love'.

Discografie Jennie Lena

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jennie Lena

Audio/Video Jennie Lena

Video Jennie Lena

You Give Love A Bad Name ...
You Give Love A Bad Name - Vintage Blues - Style Bon Jovi Cover ft. Jennie Lena
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
You Give Love A Bad Name - Vintage Blues - Style Bon Jovi Cover ft. Jennie Lena

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer