Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JERNEY KAAGMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Bron: Collectie Nederlands Pop Instituut, UvA Bijzondere Collecties

Periode

09-07-1947 - heden

Genre

pop, zang

Jerney Kaagman

Zangeres uit Den Haag. Eerst bekend als voorvrouw van Earth & Fire, vanaf 1984 solo. In 1987 wordt Kaagman voorzitter van muziekvakbond BV Pop. In de jaren negentig is ze PR-manager bij radiostation Noordzee. Als bestuurder maakt ze jaren deel uit van de vereniging PALM (professionele auteurs lichte muziek) en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1975   John de Mol
1978   Bert Ruiter
1984   Earth And Fire
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jerney Kaagman

Zangeres uit Den Haag. Eerst bekend als voorvrouw van Earth & Fire, vanaf 1984 solo. In 1987 wordt Kaagman voorzitter van muziekvakbond BV Pop. In de jaren negentig is ze PR-manager bij radiostation Noordzee. Als bestuurder maakt ze jaren deel uit van de vereniging PALM (professionele auteurs lichte muziek) en de Buma. Vanaf november 2000 tot maart 2009 is ze de directeur van Stichting Conamus (het latere Buma Cultuur). Kaagman staat in 2003 weer volledig in de publieke belangstelling als jurylid van Idols. Bij haar afscheid als directeur van Buma Cultuur wordt Jerney Kaagman benoemd tot Ridder in De Orde van Oranje-Nassau.

In bezetting van

Earth And Fire   zang
Holland   zang
Musicians Union Band   zang

Discografie Jerney Kaagman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jerney Kaagman

Audio/Video Jerney Kaagman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer