Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JEROEN VAN DER BOOM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

22-06-1972 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, zang

Online

Beeld en Geluidwiki
Officiële website

Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom is in eerste instantie bekend als televisiepresentator. De single Jij Bent Zo betekent in 2007 zijn grote doorbraak als zanger van Nederlandstalig repertoire.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1999   Ton Dijkman
2007   Edwin van Hoevelaak
2007   Toppers
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom is in eerste instantie bekend als televisiepresentator. De single Jij Bent Zo betekent in 2007 zijn grote doorbraak als zanger van Nederlandstalig repertoire.

In bezetting van

Toppers   zang

1987 - 2005

Jeroen van der Boom (Nijmegen, 22 juni 1972) speelt tijdens zijn studietijd in The Travellers. Klaar met zijn studie verdient hij als zanger en pianist de kost op het Rembrandtplein te Amsterdam. Hij wordt in 1992 presentator voor Call TV, eind 1996 gevolgd door het tv-programma Real TV (later: Explosief) waarin hij samen met Ariane Spier schokkende filmpjes aan elkaar praat. Na Explosief volgen het muziekprogramma 15 Miljoen Mensen, Barney's Dart Show (met darter Raymond van Barneveld) en Domino Day. Na enkele singles in de eerste helft van de jaren negentig, verschijnen het eerste album Boom en de singles Dansen In Het Donker en Tweede Adem. Zowel het album als de singles worden in 1999 geen hits. In 2002 richt Van der Boom zijn eigen productiemaatschappij Rebeltv & Events op. Na een rol in de theatershow Barcelona, wordt hij in 2004 gevraagd voor de dinershow Novomundo. Van der Boom verzorgt stemmen in de animatieserie Café De Wereld, een onderdeel van De Wereld Draait Door.

2006 - 2007

Onder auspiciën van Willem van Kooten en diens platenmaatschappij Red Bullet neemt Jeroen van der Boom in 2006 een album op met jazzy uitgevoerde covers van o.a. Queen (Don't Stop Me Now) en Eric Clapton (Wonderful Tonight) aangevuld met eigen werk. Naar aanleiding van zijn versie van She's A Lady van Tom Jones mag de zanger op 21 april 2007 optredens in het voorprogramma van Tom Jones in de Heineken Music Hall. In 2007 zit hij bij het cabaret van Koppensnellers onder leiding van Jack Spijkerman. Als in juni 2007 de single Jij Bent Zo (een Nederlandstalige bewerking van het Spaanse Silencio van David Bisbal) verschijnt, raakt de carrière van de zanger in een stroomversnelling. Jij Bent Zo belandt begin augustus op de hoogste plaats van de Single Top 100 en staat twee weken nummer één in de Top 40. Ook in Vlaanderen behaalt de single de eerste plaats van de hitparade. Op 12 september 2007 krijgt Van der Boom uit handen van Juan da Silva (directeur Inkoop van Free Record Shop) de Pluim van de Duim Award voor zijn positieve bijdrage aan de Nederlandse popmuziek met zijn hit Jij Bent Zo. Het hitsucces wordt in november vervolgd met Eén Wereld.

2008

Op het album Jij Bent Zo (met daarop ook de single Betekenis en zijn derde nummer 1 hit Het Is Over) zijn teksten terug te vinden van Marco Borsato's vaste tekstschrijver Han Kooreneef. Jij Bent Zo bevat ook muzikale bijdragen van leden uit de begeleidingsband van Borsato. In september verzorgt Jeroen van der Boom het voorprogramma van Symphonica In Rosso in het Arnhemse Gelredome. Een maand later staat hij voor de tweede keer in zijn carrière met zijn show in de Heineken Music Hall. In november neemt Jeroen van der Boom de plaats in van Gerard Joling bij de Toppers. Hij doet met hen mee aan het Eurovisie-Songfestival in 2009.

Gerard Joling Han Kooreneef Marco Borsato Toppers

2009

Live In HMH verschijnt eind april zowel op cd als op dvd. Het gaat hierbij om een registratie van het uitverkochte concert in de Heineken Music Hall in oktober 2008. Naast de hits bevat de registratie ook een Lionel Richie-medley, een medley van Nederlandstalige hits en een duet met René Froger. Jeroen van der Boom levert zijn stem aan de Belgische animatiefilm Suske & Wiske: De Texas Rakkers. Met een exclusief concert, op 22 september in Paradiso, presenteert Van der Boom zijn nieuwe album Verder. De zanger neemt samen met rapper Lange Frans en tv-presentatrice Yolanthe Cabau van Kasbergen plaats in de jury van het Junior Songfestival dat vanaf september wordt uitgezonden door de AVRO.

Lange Frans & Baas B

2010

Vanaf 17 september is elke vrijdagavond de talentenjacht The Voice Of Holland te zien op RTL4. Jeroen van der Boom maakt onderdeel uit van het team coaches. Bijzonder aan het programma is dat de coaches/juryleden tijdens de audities met de rug naar de talenten toe zitten. Van der Boom wordt de coach van deelneemster Leonie Meijer.

Leonie Meijer

2011

In aanloop naar het album dat Jeroen van der Boom in april uitbrengt en zijn concerten in de Heineken Music Hall op 13 en 14 mei, zet hij met zangeres Leonie Meijer het duet Los Van De Grond op single. Het nummer is geschreven van Han Kooreneef. In de zomer presenteert Van der Boom op de zaterdagavond de familiespelshow Wedden Dat ik Het Kan! In november wordt hij benaderd door KWF Kankerbestrijding om het campagnelied voor Sta Op Tegen Kanker te verzorgen. De keuze valt op het nummer Niemand Anders, afkomstig van zijn eerste album.

Han Kooreneef

2012

Voor SBS6 presenteert de zanger de shows The Winner Is… en Wat Schat Je? Na het verschijnen van zijn single Kom Maar Op (april) staat Van der Boom weer drie keer met de Toppers in een uitverkochte Amsterdam ArenA. Ook zijn twee soloconcerten in de Heineken Music Hall zijn in oktober uitverkocht. Een registratie van dit concert wordt uitgezonden op SBS6.

2013

In het SBS6-programma Bloed, Zweet & Tranen gaat de zanger op zoek naar de nieuwe volkszanger van Nederland. Hij werkt met Arno Krabman aan zijn volgende studioalbum Deze Man, waar hij voor het eerst zelf nummers voor schrijft. Op de plaat profileert de zanger zich als singer-songwriter. Voor de opnamen reist hij af naar de RCA Studio B in Nashville. Naast eigen werk bevat Deze Man nummers van Joost Marsman (IOS), Ilse DeLange en Rob Crosby, de Amerikaanse country-artiest die onder meer gewerkt heeft met DeLange, Paul Simon en Lady Antebellum.

Ilse DeLange IOS

Discografie Jeroen van der Boom

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jeroen van der Boom

Audio/Video Jeroen van der Boom

Video Jeroen van der Boom

Jeroen van der Boom - Bet...
Jeroen van der Boom - Beter Laat Dan Nooit
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jeroen van der Boom - Beter Laat Dan Nooit

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer