Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JETSE BREMER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.jetsebremer.nl

Biografie Jetse Bremer

Jetse Bremer wordt geboren op 9 mei 1959 te Heerenveen.Zijn belangstelling gaat aanvankelijk uit naar trompet, daarna echter steeds meer naar piano en compositie, mede onder invloed van Simon Pluister. In 1977 begint hij een opleiding aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Na een korte periode schoolmuziek schakelt hij over ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1999   The Gents
2005   Egidius Kwartet

Biografie Jetse Bremer

1959 - 1984

Jetse Bremer wordt geboren op 9 mei 1959 te Heerenveen.Zijn belangstelling gaat aanvankelijk uit naar trompet, daarna echter steeds meer naar piano en compositie, mede onder invloed van Simon Pluister. In 1977 begint hij een opleiding aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle. Na een korte periode schoolmuziek schakelt hij over op zang met bijvak viool. In 1983 en 1994 studeert hij af op de vakken.

1985 - 2001

Al vanaf zij zestiende jaar werkt Bremer met koren. Hij is als s tenor verbonden aan het Nederlands Kamerkoor te Amsterdam. Naast componeren en arrangeren van vocale muziek is hij tevens dirigent van diverse koren. Zijn componeren is beïnvloed door o.a. zijn werk als pianist en dirigent in de lichte muziek zoals de musicals 'West Side Story' en 'Joe'. Veel van zijn werken zijn in opdracht geschreven door o.a. Divina, Dekoor, het Erasmuskoor en het Nederlands Kamerkoor. Jetse Bremer componeert in pop- en jazzstijlen voor lichte muziekkoren.

2002 - 2012

In zijn latere carrière legt hij zicht toe op avondvullende werken waarin het koor het leeuwenaandeel heeft. Te noemen zijn Steen, voor acteurs, koor en harmonieorkest, Zand Erover, een a cappella muziektheatervoorstelling, Een Zee Van leugens, een oratorium, Niet Vergeten, een kindermusical en een musical met orkest Goede Buren.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Jetse Bremer

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer