Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JIGGY DJE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jiggy Djé in 2008

Periode

26-01-1981 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, pop/rock, rap, tekstschrijver

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Jiggy Djé

Jiggy Djé

Jiggy Djé is een Nederlandstalige rapper uit Amersfoort, afkomstig uit de groep D.A.C.. De rapper noemt zichzelf Keyser Punchline en is vermaard vanwege zijn spitsvondige woordspelingen. Jiggy Djé brengt zijn soloplaten, en die van zijn groep Kohfie Konnect, uit op het eigen label Noah's Ark. Naast rapper is hij presentator ...
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1981   Wudstik
2015   Loïs Lane

Biografie Jiggy Djé

Jiggy Djé is een Nederlandstalige rapper uit Amersfoort, afkomstig uit de groep D.A.C.. De rapper noemt zichzelf Keyser Punchline en is vermaard vanwege zijn spitsvondige woordspelingen. Jiggy Djé brengt zijn soloplaten, en die van zijn groep Kohfie Konnect, uit op het eigen label Noah's Ark. Naast rapper is hij presentator van het hiphopradioprogramma Wat Anders op Lijn5 en columnist voor de Amersfoortse editie van het Algemeen Dagblad. Vanaf 2019 is hij algemeen directeur bij het grootste hiphoplabel van Nederland, Top Notch.

In bezetting van

D.A.C.   rap, tekstschrijver
Great Minds   rap, tekstschrijver
Kohfie Konnect   rap, tekstschrijver

1997 - 2005

Vincent Patty a.k.a. Jiggy Djé, zoon van een Molukse vader, begint rond 1997 met rappen, onder meer beïnvloed door de Nederhopgroep Vaardigheid uit zijn woonplaats Amersfoort. Hij maakt deel uit van de groep D.A.C. (De Amersfoortse Coöperatie) waarmee hij twee albums uitbrengt: diDACtici in 2002 en Professioneel Chillen in 2005. Hij deelt een woonruimte met rapper Spacekees (Kees Freek Wouter van den Assem), met wie hij veel samenwerkt. Jiggy Djé is te horen op ondergronds uitgebrachte mixtapes, waaronder de First-Assignment Mixtape van DJ-Law, The Revert Mixtape van DJ Elected en de Mixtape Fo The Heads van DJ Krylon. Net als in zijn teksten is de rapper ook in interviews weinig bescheiden - 'ik vind mezelf de beste rapper van Nederland', citeert het Utrechts Nieuwsblad hem in oktober 2005. Jiggy Djé doet mee aan de Grote Prijs Van Nederland en wint de Publieksprijs tijdens de finale eind in december 2005.

D.A.C.

2006

Jiggy Djé Jiggy Djé studeert aan de HBO Media & Entertainment Management van de Hogeschool INHolland en start met Spacekees, Terilekst (Dennis van der Meijden), TURK (Önder Dogan), Hairo, SirOJ, FS Green (Franklin Groen) en SyceOne het label Noah's Ark. In december verschijnt zijn debuutalbum Noah's Ark, gedeeltelijk als afstudeerproject. De meeste tracks, waaronder succesnummer De Kleren Van De Keyser, zijn opgenomen in de Fonc Studios te Utrecht. De beats zijn geproduceerd door Terilekst en de plaat bevat bijdragen Spacekees en Unorthadox.

2007 - 2008

Jiggy Djé Jiggy Djé staat in januari 2007 op Noorderslag. Hij geeft les aan de Herman Brood Academie te Utrecht. Op het label Noah's Ark verschijnen onder anderen een EP van TURK en het debuutalbum van SpaceKees. Met Tenshun, Terilekst en Frankie Boxcutta (Frank Verstegen) vormt Jiggy Djé sinds 2004 de groep Kohfie Konnect. Eind 2008 verschijnt van Kohfie Konnect het album Hetiszover.

Kohfie Konnect

2009

De muziek op Jiggy Djé 's tweede soloalbum De Ark de Triomf is geproduceerd door Terilekst, FS Green en SirOJ en bevat gastbijdragen van Pete Philly, Spacekees, Turk en Hef. De teksten op de plaat zijn genuanceerder en minder opschepperig dan op het debuut. De rapper staat op grote festivals waaronder Metropolis in Rotterdam (5 juli) en Lowlands in Biddinghuizen (22 augustus).

Pete Philly & Perquisite

2011

Mijn Grootste Vijand, het eerste nummer van het derde album Het Grote Plaatje, is in oktober gratis te downloaden. De cd is geproduceerd door Felix Laman en bevat bijdragen van onder meer rappers Sticks en Sef. 14 oktober gaat in Haarlem Het Grote Tourtje van start, een tournee samen met Kraantje Pappie en Tastic.

2013

Jiggy Djé maakt deel uit van de hiphopsupergroep Great Minds. Hun debuutalbum komt in juni 2013 binnen op de tweede plaats van de album Top 100.

Great Minds

2019

Hij wordt algemeen directeur bij Top Notch, het grootste hiphoplabel van Nederland. Kees de Koning blijft er de CEO.

Discografie Jiggy Djé

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jiggy Djé

Audio/Video Jiggy Djé

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer