Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOAN FRANKA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Joan Franka in 2012

Periode

02-04-1990 - heden

Genre

componist, gitaar, pop/rock, singer-songwriter, songfestival, tekstschrijver, zang

Online

Officiële website

Joan Franka

Zangeres/gitarist Joan Franka (Rotterdam, 2 april 1990) is geïnspireerd door singer-songwriters uit de jaren zestig. Ze wordt in juli 2010 via videowebsite YouTube door Dave Heijneman gevraagd deel te nemen aan de eerste editie van de talentenjacht The Voice Of Holland bij de commerciële zender RTL4. Na de zogenaamde Blind ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2012   Jan Smit

Biografie Joan Franka

Zangeres/gitarist Joan Franka (Rotterdam, 2 april 1990) is geïnspireerd door singer-songwriters uit de jaren zestig. Ze wordt in juli 2010 via videowebsite YouTube door Dave Heijneman gevraagd deel te nemen aan de eerste editie van de talentenjacht The Voice Of Holland bij de commerciële zender RTL4. Na de zogenaamde Blind Auditions wordt ze gecoacht door jurylid Roel van Velzen en zijn team, dat bestaat uit producer Holger Schwedt, zangcoach Kees Taal en tourmanager Sylvia Snel. Na de drie liveshows is haar bijdrage aan The Voice Of Holland voorbij. De zangeres gaat met Schwedt de studio in voor haar eerste album. Ze schrijft (mee aan) alle nummers op de plaat. Haar nummer You And Me, geschreven met Jessica Hoogenboom, wordt uit meer dan 400 inzendingen uitgekozen voor het Nationaal Songfestival op 26 februari 2012. Joan Franka voert haar liedje uit in een opvallende indianenoutfit en komt door toedoen van publieksstemming als winnares uit de bus. Ze laat daarmee finalisten Ivan Peroti en Pearl Jozefzoon achter zich. Na haar overwinning krijgt ze direct een contract bij 8ball, de platenmaatschappij van John de Mol. Op 25 mei strandt Joan Franka in de tweede voorronde van het Eurovisie Songfestival 2012 in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Het is voor de achtste keer op rij dat Nederland niet de finale haalt.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Joan Franka

Audio/Video Joan Franka

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer