Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JODY PIJPER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1952 - heden

Genre

MOR, pop, zang

Online

Officiële website
Facebook

Pseudoniemen

Jody Miles, Jody Miles, Jody's Private Luxury

Jody Pijper

Nederlands bekendste achtergrondzangeres. Maakt soloplaten onder de namen Jody, Jody Miles en Jody's Private Luxury.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1977   Galaxis
1977   Hans Vermeulen
1980   Beau Wassenbergh
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jody Pijper

Nederlands bekendste achtergrondzangeres. Maakt soloplaten onder de namen Jody, Jody Miles en Jody's Private Luxury.

In bezetting van

Cashmere   zang
Eddy Starr Singers   zang
Jody's Singers   zang
Jupiter   zang
Let's Stick Together   zang
Stars On 45   zang

1952

Op 17 mei wordt Jody Pijper geboren in het Zuidhollandse Ter Aar.

1972

Ze begint haar zangcarrière in de Haagse scene.

1973

Met Shocking Blue's Robbie van Leeuwen maakt ze haar eerste single, Diane In Her Dreams. Met behulp van Freddy Haayen neemt ze vervolgens het nummer Jolene op, een cover van een nummer van Dolly Parton.

Fred Haayen Robbie van Leeuwen

1974

Ze zingt in de groep Jupiter van ex-Motion Rudy Bennett

Jupiter

1979

Pijper treedt toe tot de groep Cashmere, waarin ook zus Lilly zingt. Aan het eind van het jaar valt de groep uit elkaar. Alleen Jody en Peter Hollestelle blijven over. Het tweetal scoort met Love's What I Want een top 5-hit.

Cashmere Peter Hollestelle

1980

Cashmere werkt gestaag door. De debuutelpee van het duo verschijnt. Een van de gastbijdragen van Jody Pijper in dit jaar is op het album Slithering van The Blue Band uit Arnhem.

Cashmere

1981

Pijper doet mee aan het succesvolle Stars On 45-project. Als leadvocaliste in de herkenningstune oogst ze internationaal waardering.

Stars On 45

1982

Jody gaat solo als Jody Miles.

1983

Haar debuutalbum verschijnt. Het is een plaat met MOR-getinte muziek.

1985

Pijpers tweede soloplaat verschijnt. Het album is genoemd naar een rondom haar gevormde gelegenheidsgroep. Hierop komen haar kwaliteiten als rockzangeres in een Bonnie Raitt-achtige stijl goed naar voren, maar commercieel succes blijft uit. Wel heeft ze inmiddels grote faam verworven als achtergrondzangeres. Als zodanig is ze op talloze Nederlandse producties te horen. Ook wordt ze veel gevraagd voor spotjes en commercials. Ze krijgt de bijnaam: Koningin van de Koortjes. Als koortjes-expert begint ze een soort uitzendbureau voor backing vocalisten, Jody's Vocal Agency. Jody Pijper verzorgt dit jaar onder meer de zang op de 12" Crazy For Your Love (Hotsound Records) van het duo Attack (Michiel van der Kuy en Erik van Vliet).

1987

Ze werkt met haar eigen achtergrondkoor mee aan de jaarlijkse galashows van Lee Towers. Daaruit wordt haar groep Jody's Singers geboren, die zich met cover-repertoire op een breed publiek richt.

Jody's Singers

1991

In het najaar verschijnt een album van Jody's Singers, met versies van bekende Nederlandstalige Top 10-hits. Het levert enkele bescheiden hits op. Omdat de overige vocalisten vinden dat Jody een te zware stempel op de groep drukt richten zij hun eigen groep op onder de naam Fantasix.

Jody's Singers

1996

Jody Pijper doet mee aan de Efteling Sprookjesshow die in 1996-1997 te zien is in het Efteling Theater van het Sprookjespark te Kaatsheuvel.

2000

De cd Het Grote Meezingfeest is een samenwerking tussen Jan Rietman en Jody's Singers. De plaat is een medley van 36 Nederlandse en buitenlandse hits.

Jody's Singers

2002

Nederland doet dit jaar niet mee aan het Eurovisie Songfestival. Jody Pijper staat echter eind mei wel in Talinn op het podium als een van de drie Nederlandse achtergrondzangeressen van de Belgische inzending Sergio & The Ladies. Ze is ook te horen op de soundtrack van de musicalfilm Ja Zuster Nee Zuster.

2003

The Jody Pijper Singers zijn te horen op het album Op Eigen Benen van de Volendamse zanger Jan Smit.

Jan Smit

2005

Jody Pijper en Rowin Schumm zingen tijdens de Haagse Beatnach op Parkpop het nummer Love's What I Want van Cashmere. Pijper doet ook achtergrondvocalen bij optredens van de andere deelnemende Haagse acts. Jody's Singer doen samen met The Jan Rietman Band een theatertournee van ongeveer veertig optredens in Nederland.

Jan Rietman

2007

Jody Pijper levert bijdragen op het album Dancing The Night Away van Re-Play.

Re-play

2008 - 2010

De zangeres zingt met haar Jody's Singers mee tijdens de theatertournee Forever Young, de jubileumshow van Jan Rietman.

Jan Rietman

Discografie Jody Pijper

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jody Pijper

Audio/Video Jody Pijper

Video Jody Pijper

Jody - Don't stay late
Jody - Don't stay late
Jody Myles - Berlinetta
Jody Myles - Berlinetta
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jody - Don't stay late

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer