Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHAN ADRIAENSSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1950 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Johan Adriaenssen

Johan Adriaenssen is geboren op 13 november 1950. Opleiding Hij studeerde van 1970 tot 1975 beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Daarnaast studeerde hij voor staatsexamen piano. In 1992 studeerde hij beiaard bij Peter Langberg, direkteur van de Klokkespilskole (Beiaardschool) in Løgumkloster, Denemarken. Activiteiten In 1980 vestigde hij zich in Noorwegen, ...
Volledige biografie...

Biografie Johan Adriaenssen

1950

Johan Adriaenssen is geboren op 13 november 1950.


Opleiding

Hij studeerde van 1970 tot 1975 beeldende kunst aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Daarnaast studeerde hij voor staatsexamen piano. In 1992 studeerde hij beiaard bij Peter Langberg, direkteur van de Klokkespilskole (Beiaardschool) in Løgumkloster, Denemarken.


Activiteiten

In 1980 vestigde hij zich in Noorwegen, waar hij een piano¬praktijk opzette. Gedurende deze periode begon Adriaenssen zich te verdiepen in eigentijdse compositie, met name voor de beiaard die zijn speciale interesse heeft.


Composities

Voor beiaard schreef hij diverse werken, waaronder de Vösterassuite, gecomponeerd in opdracht van de stad Vösteras (Zweden), naar aanleiding van haar duizendjarig bestaan (1990). Bovendien heeft hij werk voor piano en orgel geschreven, alsook diverse kamermuziekwerken. In 1999 aanvaardde hij een opdracht van de stad Oslo tot het schrijven van een inwijdingscompositie voor de stadhuisbeiaard. Sinds 1985 wordt zijn muziek regelmatig uitgevoerd op concerten en bespelingen, onder andere in Nederland, Zweden en de Verenigde Staten. Het Guild of Carillonneurs in North America (GCNA) selecteerde zijn werk uit de inzendingen van 1998.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Johan Adriaenssen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer