Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHAN TIMMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1978 - heden

Genre

instrumentaal, toetsinstrumenten

Johan Timman

De Amsterdammer Johan Timman is enige tijd toetsenist van de progressieve supergroep Think Tank. Hij is tevens actief in John Breughel Four (1965), Soft Pillow en Innerminit (1974-1977). Zijn toetsenspel ik ook te horen op platen van o.a. Bolland & Bolland, Status Quo, 10CC en Steve Hackett. Timman is daarnaast ...
Volledige biografie...

Instrumenten

toetsinstrumenten

Biografie Johan Timman

De Amsterdammer Johan Timman is enige tijd toetsenist van de progressieve supergroep Think Tank. Hij is tevens actief in John Breughel Four (1965), Soft Pillow en Innerminit (1974-1977). Zijn toetsenspel ik ook te horen op platen van o.a. Bolland & Bolland, Status Quo, 10CC en Steve Hackett. Timman is daarnaast muziekdocent aan de scholengemeenschap te Zaandam en de Muziek Pedagogische Academie te Hilversum. Na een ontmoeting met Roger Powell op de Frankfurter Messe verdiept hij zich in de mogelijkheden van synthesizers en andere elektronische instrumenten in de lichte muziek. Rob Aardse, directeur van Fleet Benelux, stelt Timman in de gelegenheid het synthesizeralbum Trip Into The Body op te nemen met als thema het menselijk lichaam.

In bezetting van

Think Tank   toetsinstrumenten

Discografie Johan Timman

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Johan Timman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer