Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHANNES RYPMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

13-05-1992 - heden

Genre

gitaar, pop/rock, zang

Johannes Rypma

Johannes Rypma uit Oudega is twintig jaar als hij in 2012 deelneemt aan de talentenjacht The Voice Of Holland bij RTL4. De Friese zanger komt uit een muzikale familie en speelt zelf trombone, basgitaar en akoestische gitaar. Hij is geïnspireerd door de band Wild Power van zijn oom, onder meer ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar, zang

Biografie Johannes Rypma

Johannes Rypma uit Oudega is twintig jaar als hij in 2012 deelneemt aan de talentenjacht The Voice Of Holland bij RTL4. De Friese zanger komt uit een muzikale familie en speelt zelf trombone, basgitaar en akoestische gitaar. Hij is geïnspireerd door de band Wild Power van zijn oom, onder meer bekend van de single I'm Going Down, en luistert in zijn jeugd graag naar bands als Metallica en Rammstein. Samen met vrienden richt hij rond 2008 de rockcoverband Stainless op. Hij schrijft zich in 2012 voor de grap in voor het derde seizoen van The Voice Of Holland. In aflevering 2 maakt hij met zijn uitvoering van het nummer All Summer Long van Kid Rock indruk op juryleden Nick & Simon. Zij begeleiden hem tijdens de voorbereidingen op de daaropvolgende liveshows. Johannes zingt onder meer Summer Of '69 (Bryan Adams) en Sex On Fire (Kings Of Leon), nummers die goed passen bij zijn gruizige rockstem. In de finale op 14 december 2012 neemt de zanger het op tegen zangeres Leona Philippo. Hij behaalt de tweede plaats met The Lady Smiles (Golden Earring). Johannes schrijft zich in januari 2013 uit bij zijn opleiding voor tractormonteur en tekent een platencontract bij het label Artist & Company. Zijn eerste single Play Me (februari 2013) bevat ook een Friese versie onder de titel In Libben Yn'e Rock & Roll vertaald door Syb van der Ploeg van De Kast.

Discografie Johannes Rypma

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Johannes Rypma

Video Johannes Rypma

Johannes Rypma - Play Me ...
Johannes Rypma - Play Me (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Johannes Rypma - Play Me (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer