Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHN MARKS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

John Marks

Periode

2004 - heden

Genre

arrangeur, DJ, draaitafels, producer, trance

John Marks

John Dirne is een succesvolle Nederlandse producer die al op jonge leeftijd zijn sporen verdient in de muziekwereld. Na ongeveer 125 noteringen in de 100 en 7 hits in de top 10 brengt hij vanaf 2004 eigen platen uit onder de naam John Marks.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

1984   Eva Simons
2006   DJ Jose
2007   René Froger
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie John Marks

John Dirne is een succesvolle Nederlandse producer die al op jonge leeftijd zijn sporen verdient in de muziekwereld. Na ongeveer 125 noteringen in de 100 en 7 hits in de top 10 brengt hij vanaf 2004 eigen platen uit onder de naam John Marks.

2003 - 2006

John Dirne is actief als producer in zowel de amusementsmuziek als in de dance. Hij levert bijdragen aan platen van onder meer Eric Dikeb, De Sjonnies, Flair, de Gebroeders Ko en Cooldown Café (Zomer, 2004), maar ook op singles van Mental Theo, DJ Galaga, Frank van Polanen (Denmark, 2005) en DJ Jose. Vanaf 2004 brengt hij zijn eigen platen uit onder de naam John Marks. Onder de naam Parla & Pardoux brengt hij met Maurice van Woensel plus een rapper en danseres/zangeres vanaf 2000 enkele singles uit. Samen met Roy Poortmans (Roy Gates) vormt hij Team X (single Your Smile in 2004) en het duo Marks & Gates waarvan in 2006 de 12'' New Life verschijnt op het label Dancevilla. Als John Marks groeit hij in korte tijd uit tot een veel gevraagd DJ in de binnen- en buitenlandse clubscene. Zijn tranceproducties op de singles Tracking, Don't Stop, Update en Do It Again (met een remix door Ron van den Beuken) doen het goed op de dansvloer en komen regelmatig voorbij op zenders als The Box, TMF, Radio 538 en Slam FM. Voor zijn videoclips maakt hij graag gebruik van kandidaten voor missverkiezingen. Samen met Roy Gates produceert John Marks 12" New Life die vanaf juni 2006 verkrijgbaar is. Revolution (juli 2006) is een coproductie met het Poolse DJ-duo Kalwi & Remi. De single is het zogenaamde 'anthem' van het gelijknamige Poolse grootschalige dancefestival. Voor DJ Jose produceert hij de single Dedication (augustus 2006). De club trance single Carnival van John Marks komt in september zowel op cd als op vinyl uit. De single behaalt de eerste plaats in de Nederlandse Dance Top 30.

De Sjonnies DJ Jose Eric Dikeb Flair Mental Theo

2007 - 2008

Insanity (2007) is een logische vervolg op de eerdere platen Update en Carnival. De single bevat onder meer een remix van Milo.nl vs. CJ Stone en is regelmatig te horen in de uitzendingen van Radio 538 (uitverkozen tot Dance Smash) en SLAM!FM. De single Summerbreeze is het officiële 'anthem' voor de editie 2008 van het gelijknamige dancefestival.

2009

John Marks is in de clubs te horen met de track For The Crowd die als download verkrijgbaar is. Op eigen initiatief maakt Marks een remix van Shine, het liedje waarmee de Toppers Nederland vertegenwoordigen in de halve finales van het Eurovisie Songfestival. De Toppers reageren enthousiast op Shine New Wave Eurovision 2009. Topper René Froger brengt samen met John Marks Project het nummer Sledgehammer uit, waarmee de zanger voor het eerst in zijn carrière de Dutch Dance Top 30 haalt. Een andere opvallende samenwerking is die met zangeres Patricia Paay in de nieuwe versie van haar single Who's That Lady With My Man.

Patricia Paay René Froger Toppers

Discografie John Marks

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's John Marks

Audio/Video John Marks

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer