Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOHNNY & HIS CELLAR ROCKERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Johnny & His Cellar Rockers

Periode

1961 - 1965

Genre

rock'n'roll

Johnny & His Cellar Rockers

Jan Akkerman krijgt op zijn achtste kreeg voor het eerst een gitaar in handen. In korte tijd bekwaamt hij zich volledig in het gitaarspel. Hij speelt in diverse bandjes, waaronder zijn eigen bandje The Friendships. Geïnspireerd door The Shadows speelt hij met Johnny and his Cellar Rockers in eerste instantie ...
Volledige biografie...

Bezetting

Pierre van der Linden   drums
Cocky Akkerman   gitaar
Cor Engelsma   basgitaar
Jan Akkerman   gitaar
Jan Burgers (1)   gitaar

Genoemd in de biografie van

1959   Big John Russell
1960   Bert Schouten
1961   Jan Akkerman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Johnny & His Cellar Rockers

Jan Akkerman krijgt op zijn achtste kreeg voor het eerst een gitaar in handen. In korte tijd bekwaamt hij zich volledig in het gitaarspel. Hij speelt in diverse bandjes, waaronder zijn eigen bandje The Friendships. Geïnspireerd door The Shadows speelt hij met Johnny and his Cellar Rockers in eerste instantie instrumentale rock.

1961

De vijftienjarige Jan Akkerman richt Johnny and his Cellar Rockers op. Naast Akkerman en zijn achtjarig broertje Cocky doet ook Pierre van der Linden op drums mee. Later voegen ook Cor Engelsma op de bas en Jan Burgers als tweede gitarist zich bij de band. Geïnspireerd door de instrumentale rock van The Shadows begint de band zonder zanger. Met Akkerman als talentvol frontman weet de band in Amsterdam en omstreken in korte tijd een enorme populariteit te verwerven en een platencontract bij Philips te scoren. Op Decca verschijnt hun eerste single Exodus/Melody In F Rock. Melody In F Rock is gebaseerd op Melodie in F van Anton Rubinstein. De tweede plaat is de Hits In Rock Medley I & II.

Jan Akkerman

1962 - 1963

In 1962 komt de derde single Blue Tango/Una Aventura Mas uit. Akkerman speelt eigen materiaal met Johnny and his Cellar Rockers zoals de nummers Namrekka en Bonzo die ook te horen zijn op de EP Blue Tango. Melody In F Rock wordt in Duitsland uitgebracht. Instrumentale muziek neemt in populariteit af. In navolging van het succes van The Beatles gaat de band over op beatmuziek. Het nummer All My Loving van Lennon en McCartney is basis voor de volgende single met de herschreven titel Close Your Eyes. De B-kant is de rockklassieker Be-Bop-A-Lula.

1964

Johnny and his Cellar Rockers worden door diverse solisten gevraagd hen te begeleiden tijdens studio-opnamen. De band speelt mee op de single Hi Lili, Hi Lo van zangeres Trea Dobbs, op de single Als Ik Een Jongen Was/Loop Nou Niet Weg van Karen Kent, met The Blue Diamonds op Show Me The Way To Go Home/Banana Boat Song en op het twist-plaatje Shall We Twist/Let's Twist Again van Wanda, de dochter van Hawaii-gitarist George de Fretes.

Karin Kent The Blue Diamonds Trea Dobbs

1965

Om een nieuwe fase in de carrière van de inmiddels volwassen mannen in te luiden wordt de naam van hun band veranderd in The Hunters.

The Hunters

Discografie Johnny & His Cellar Rockers

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Johnny & His Cellar Rockers

Audio/Video Johnny & His Cellar Rockers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer