Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOKE BRANDSMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1959 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Joke Brandsma

Joke Brandsma werd geboren op 29 september 1959 te Heerenveen. Opleiding Zij studeerde orgel in Leeuwarden bij Anco Ezinga en behaalde in 1982 de onderwijsakte B. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Arnhems conservatorium (onder leiding van Hans van Nieuwkoop) en sloot deze af met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus.
Volledige biografie...

Biografie Joke Brandsma

1959

Joke Brandsma werd geboren op 29 september 1959 te Heerenveen.


Opleiding

Zij studeerde orgel in Leeuwarden bij Anco Ezinga en behaalde in 1982 de onderwijsakte B. Zij vervolgde haar orgelstudie aan het Arnhems conservatorium (onder leiding van Hans van Nieuwkoop) en sloot deze af met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus. In 1985 begon zij haar studie aan de Nederlandse Beiaardschool. Tevens studeerde zij aan het Instituut voor Kerkmuziek te Utrecht met als hoofdvak koordirectie.


Activiteiten

Joke Brandsma is werkzaam als cantor-organiste in de Hervormde Diakonessenkerk te Arnhem. Zij geeft beiaardconcerten gedurende de zomermaanden en vervangt in vele plaatsen beiaardiers. Zij werkte mee aan het Orgelboek bij de 491 Gezangen (Boekencentrum, Den Haag 1985).


Composities

Joke Brandsma schreef onder meer: Miserere mihi (1979) en Lutum fecit (1985), twee motetten op gregoriaanse thema's voor 5-stemmig koor a cappella - koraalmotet Nun komm der Heiden Heiland, voor 4-stemmig koor en hobo (1979/88) - The Yusuf Flower, voor zangstem (sopraan) en obligaat klavecimbel (1987), een Perzisch kwatrijn in een Engelse vertaling van E.H. Whinfield - The Rhythm of Mother Earth, variaties voor beiaard (1988). Verder verschillende liedbewerkingen voor orgel, koor of beiaard.


Prijzen

Joke Brandsma was in 1981 tweede-prijswinnaar op het orgelconcours voor oude muziek te Zeerijp (Groningen). In juni 1987 behaalde zij de eerste prijs van het beiaardconcours voor studerende beiaardiers in Eindhoven.

1990

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Joke Brandsma

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer