Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOOST TROMP

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1931 - 1991

Genre

hedendaags

Biografie Joost Tromp

Nicolaas Joost Tromp werd geboren in 1931 te Haarlem en overleed in 1991 te Amsterdam Joost Tromp studeerde aan het Amsterdams Muzieklyceum, dwarsfluit bij Johan Veltkamp en Hubert Barwahser, piano en compositie bij Kees van Baaren. In 1957 behaalde hij zijn einddiploma. Van 1953 tot 1983 was hij fluitist bij het Kunstmaandorkest ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1980   Jos Zwaanenburg

Biografie Joost Tromp

1931 - 1991

Nicolaas Joost Tromp werd geboren in 1931 te Haarlem en overleed in 1991 te Amsterdam

Joost Tromp studeerde aan het Amsterdams Muzieklyceum, dwarsfluit bij Johan Veltkamp en Hubert Barwahser, piano en compositie bij Kees van Baaren. In 1957 behaalde hij zijn einddiploma.

Van 1953 tot 1983 was hij fluitist bij het Kunstmaandorkest (later Amsterdams Philharmonisch Orkest). Tevens had hij optredens in binnen- en buitenland met diverse ensembles zoals Concerto Amsterdam o.l.v. Frans Brüggen. Daarnaast was hij van 1958 tot 1991 hoofdvakdocent dwarsfluit aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en van 1981 tot 1988 hoofdvakleraar fluit en methodiek aan de Muziekpedagogische Academie te Hilversum.

In 1955 componeerde hij 'Vijf kleine pianostukjes'. Deze werden in 1996 bewerkt door Maarten Bon met de titel 'Fünf kleine Stücke für Streichquartett'.

Joost Tromp was drager van het Onderscheidingsteken van verdienste van de gemeente Amsterdam (februari 1978).

Amsterdams Philharmonisch Orkest

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Joost Tromp

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer