Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JORDY VAN LOON

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jordy van Loon in 2009

Periode

16-06-1993 - heden

Genre

amusementsmuziek, Nederlandstalig, pop/rock, zang

Jordy van Loon

Kindster Jordy van Loon zingt op vroege leeftijd op Radio West een duet met Frans Bauer en wordt een paar jaar later ontdekt dankzij een optreden in het televisieprogramma Mooi Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. Hij is vijftien jaar jong als in 2008 zijn debuutalbum Een Kusje Voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Biografie Jordy van Loon

Kindster Jordy van Loon zingt op vroege leeftijd op Radio West een duet met Frans Bauer en wordt een paar jaar later ontdekt dankzij een optreden in het televisieprogramma Mooi Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. Hij is vijftien jaar jong als in 2008 zijn debuutalbum Een Kusje Voor Jou verschijnt.

2006

Jordy van Loon (Voorburg, 16 juni 1993) wordt door zijn tante Ria van den Berg bij Radio West opgegeven voor een wedstrijd waarbij op een zo origineel mogelijke manier het antwoordapparaat van Frans Bauer moet worden ingesproken. De winnaar mag naast Bauer achter de microfoon plaatsnemen. De half gezongen en half gesproken inzending van Jordy valt op bij Bauer en de radiomakers en op 19 september 2006 zingt de tiener voor de radio samen met Frans Bauer het liedje Hé Lekker Ding.

Frans Bauer

2008

Jordy van Loon in 2008 Het tweede mediaoptreden van Jordy is 5 april 2008 in het televisieprogramma Mooi Weer De Leeuw van Paul de Leeuw. Hij is mee op uitnodiging van zijn mentor die hem niet vertelt dat hij de jeugdige zanger graag een keer achter het behang wil plakken. Jordy wordt tijdens de uitzending naar voren geroepen, achter een behang geplakt en zingt tegelijkertijd op verzoek van Paul de Leeuw de klassieker Het Dorp van Wim Sonneveld. Producer Jan Zwarteveen ziet de uitzending vanuit zijn verblijf in Zuid-Frankrijk. Hij neemt de volgende maandag meteen contact op met de redactie van Mooi Weer De Leeuw. Het leidt tot een platencontract bij Zwarteveens eigen label Jaz Records. In mei 2008 vinden de eerste opnamen plaats van het album Een Kusje Voor Jou. De eerste single Verliefdheid (Is Een Toverbal) bereikt de eerste plaats van de Top 100. Aan het eind van het jaar maakt DJ Armin van Buuren voor de benefietactie Serious Request binnen een nacht een remix van Verliefdheid.

Armin van Buuren Jan Adriaan Zwarteveen Paul de Leeuw

2009

Jordy van Loon in 2009 De tweede single verschijnt in juli en is het titelnummer van het debuutalbum. Het nummer is geschreven door producer Jan Zwarteveen en Anna Jacoba Boelez. De single bevat ook een remix door DJ Joep & Michiel. Tijdens de vijfde uitreiking van de jaarlijkse Party Awards, in november in Bobs Party Palace te Uitgeest, wint Jordy van Loon in de categorie Populairste Opkomende Artiest 2009. In december wint de zanger de Vakprijs Nederlandstalige Lied 2009 in de categorie Beste Talent. De jaarlijkse prijs wordt in verschillende categorieën uitgereikt na stemming onder vertolkers van het Nederlandstalige lied in Nederland en België.

2010 - 2011

De single Verliefdheid wordt genomineerd voor de publieksprijs Beste Nederlandse Lied 2009, maar valt in maart 2010 tijdens het Buma Harpen Gala buiten de prijzen. TV West zendt in de zomer van 2010 de serie De Comeback Van Jordy Van Loon uit, waarin de zanger wordt gevolgd nadat hij de baard in de keel heeft gekregen. In de uitzendingen is Van Loon onder meer te zien bij zijn zanglerares en bij collega Bonnie St. Claire van wie hij media-adviezen krijgt. Van de single Een Kusje Voor Jou wordt een Duitstalige versie uitgebracht speciaal voor de Duitse markt. De vierde single van de jonge zanger is Het Spel Van Cupido (2011).

Bonnie St. Claire

Discografie Jordy van Loon

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jordy van Loon

Audio/Video Jordy van Loon

Video Jordy van Loon

Jordy van Loon - Het Spel...
Jordy van Loon - Het Spel Van Cupido
Jordy van Loon - Een Kusj...
Jordy van Loon - Een Kusje Voor Jou
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Jordy van Loon - Het Spel Van Cupido

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer