Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JORRIT TAMMINGA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jorrit Tamminga

Periode

1973 - heden

Genre

elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiële website

Jorrit Tamminga

Jorrit Tamminga (Goes, 1973) studeerde Muziektechnologie in Utrecht en Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarbij hij zich specialiseerde in elektronische compositie en klanksynthese. Zijn werk klinkt in concertzalen (Madrid, Amsterdam, Berlijn, Istanboel), op festivals (Huddersfield, Murcia, Zürich, Stavanger), in kerken (Mechelen, Utrecht, Antwerpen), op straat, in fabrieken ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

2015   Erik Bosgraaf

Biografie Jorrit Tamminga

Jorrit Tamminga (Goes, 1973) studeerde Muziektechnologie in Utrecht en Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waarbij hij zich specialiseerde in elektronische compositie en klanksynthese. Zijn werk klinkt in concertzalen (Madrid, Amsterdam, Berlijn, Istanboel), op festivals (Huddersfield, Murcia, Zürich, Stavanger), in kerken (Mechelen, Utrecht, Antwerpen), op straat, in fabrieken (Goes, Twente) en vanaf torens (New York, Kaunas, Almere). Hij componeerde werken voor luidsprekers ('Barst', 2005), strijkkwartet en live electronics ('Powerchords' voor het Zephyr Kwartet, 2006), ensemble ('Cumulonimbus' voor het Nieuw Amsterdams Peil, 2007), saxofoon en live electronics ('Klep Dicht!' voor het Rosa Ensemble, 2002), beiaard en soundtrack ('Inside Out', 2003 en 'Waterslag', 2007) en gamelan en live electronics ('Tijdverspilling' voor Ensemble Gending, 2004). Tamminga programmeerde live electronics voor muziekvoorstellingen zoals 'Void' (Muziektheater Transparant), 'Faust' (Theater Artery en het Nederlands Kamerkoor) en 'The Seven Chakras' (2009) en 'Nada Brahma' (2005), twee composities van Wim Henderickx. Ook voor componist Peter Adriaansz programmeerde hij elektronische muziek. Met trompettist Hans Leeuw speelt hij in ensemble Herautronique. Jorrit Tamminga doceert compositie elektronische muziek aan het Conservatorium van Amsterdam en sound design bij Music & Technology aan het Utrechts Conservatorium.

2000 - 2007

Jorrit Tamminga is muziekprogrammeur bij Theater Kikker in Utrecht. Voor de opening van het Festival Oude Muziek krijgt hij de opdracht een werk te componeren voor blokfluitist Erik Bosgraaf.

2010

Jorrit Tamminga is een van de muziekprogrammeurs voor het Rumor Festival. Op 12 augustus vindt de première plaats van het multimedia muziektheaterstuk 'Jane' tijdens het Festival Boulevard in de Verkade Fabriek in Den Bosch, met Izhar Elias, Erik Bosgraaf, Paul en Menno de Nooijer.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jorrit Tamminga

Audio/Video Jorrit Tamminga

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer