Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOSE CUTILEIRO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

José Cutileiro in 2012

Periode

1959 - 2020

Genre

basgitaar, gitaar, melodica, pop, pop/rock, zang

Online

Officiële website
Facebook

Pseudoniemen

Slow Joe

José Cutileiro

José Cutileiro (Lissabon, 1959) is een muzikant en songschrijver uit Groningen. Hij is vijf jaar oud als zijn familie van Portugal naar Nederland emigreert. Vanaf zijn achttiende woont hij in Groningen waar hij in het begin van de jaren tachtig deel uitmaakt van de locale muziekscene. Cutileiro speelt meerdere instrumenten ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar, melodica, zang

Genoemd in de biografie van

2010   Cochon Bleu

Biografie José Cutileiro

José Cutileiro (Lissabon, 1959) is een muzikant en songschrijver uit Groningen. Hij is vijf jaar oud als zijn familie van Portugal naar Nederland emigreert. Vanaf zijn achttiende woont hij in Groningen waar hij in het begin van de jaren tachtig deel uitmaakt van de locale muziekscene. Cutileiro speelt meerdere instrumenten in meerdere bands. Hij drumt in de Ultra-band Ekstra Smeikals, speelt bas in Brothel Brothers & The Maradonas en maakt deel uit van Sputnik 5, The Ziffels en Cochon Bleu. Sinds 2002 schrijft hij liedjes voor The Songclub in Café Marleen. Cutileiro brengt in 2012 aan het einde van de zomer zijn eerste soloalbum uit, opgenomen met arrangeur en producer Robert van der Tol en bijdragen van een keur aan Groningse gastmuzikanten. Pupil Of Pop bevat elf eigen composities en een bewerking van Brian Eno’s Spider And I.

In bezetting van

Cochon Bleu   basgitaar, gitaar, melodica, zang

Discografie José Cutileiro

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's José Cutileiro

Audio/Video José Cutileiro

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer