Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JOS HAAGMANS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jos Haagmans

Periode

1955 - heden

Genre

arrangeur, dialectpop, pedalsteel, producer, producers, sessiemuzikanten, toetsinstrumenten

Online

Hyves
Officiële website

Jos Haagmans

Jos Haagmans wordt bekend als bandlid van de Frank Boeijen Groep. Als de band uit elkaar valt, werkt hij als producer en opnametechnicus met verschillende artiesten uit binnen- en buitenland.
Volledige biografie...

Instrumenten

arrangeur, pedalsteel, producer, toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

1996   Liesbeth List
1999   Ernst Jansz
2005   Ernst Jansz
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jos Haagmans

Jos Haagmans wordt bekend als bandlid van de Frank Boeijen Groep. Als de band uit elkaar valt, werkt hij als producer en opnametechnicus met verschillende artiesten uit binnen- en buitenland.

In bezetting van

Bedroom Monkees   achtergrondzang, orgel, piano
Frank Boeijen   arrangeur, pedalsteel, toetsinstrumenten

1955

Jos Haagmans wordt geboren op 11 mei 1955 in Heerlen. Hij groeit op in een muzikaal gezin. Zijn vader speelt bij de plaatselijke fanfare en geeft muziekles.

1970

Op de middelbare school is hij als zanger en gitarist actief in coverbandjes. Hij schrijft ook liedjes.

1975

Na het atheneum gaat Haagmans aan het conservatorium in Nijmegen studeren. Tijdens zijn studie speelt hij in de groep K+. De band brengt een aantal singles uit die echter weinig doen. Zijn studie ziet hij niet meer zitten en na vijf jaar zegt hij het conservatorium vaarwel.

1982

Met K+ doet hij een optreden waar hij niet alleen zingt, maar ook keyboards speelt. Frank Boeijen staat in het publiek en zoekt Haagmans in de pauze op. De zanger vraagt hem om in zijn band te komen spelen. Haagmans is enthousiast en mag zich vanaf dat moment vast bandlid van de succesvolle Frank Boeijen Groep noemen.

Frank Boeijen

1984

Met de Frank Boeijen Groep wint hij de Zilveren Harp.

1985 - 1987

Naast het spelen met de Frank Boeijen Groep krijgt hij aanvragen om reclametunes voor radio en televisie te produceren. Ook schrijft hij muziek voor onderwijsmethodes en andere uiteenlopende opdrachten.

1991

Frank Boeijen wil een jaar rust nemen. Dit tot ongenoegen van Haagmans. De meningsverschillen lopen hoog op in de groep, met als gevolg dat Frank Boeijen besluit om solo verder te gaan.

1992

In 1992 gaat Haagmans werken vanuit zijn eigen studio No Roof, onder de rook van Nijmegen. Hij wordt meteen voor de leeuwen gegooid als hij een plaat van Herman van Veen mag produceren. Op het album You Take My Breath Away zingt de kleinkunstenaar klassieke popsongs van onder andere de Beatles.

Herman van Veen

1994 - 1996

In 1994 komt hij bij toeval Frank Boeijen tegen en de twee leggen hun ruzie bij. Twee jaar later produceren ze samen de plaat Noach van Liesbeth List. Haagmans produceert ook een plaat van Gé Reinders en begeleidt hem op piano bij enkele optredens. Om de plaat Noach te promoten doet hij met Liesbeth List een paar optredens in België. Net als in 1995 gaat hij ook in 1996 naar Amerika om onder meer met de zangeres Joanna Connor en Brand New Orleans te werken. In hetzelfde jaar produceert hij ook het album Gentle Push To Paradise van metalgroep Stentorian.

Liesbeth List

1997

Voor de band Crawatte produceert Haagmans de cd Knickerbocker Bingo. Hij zit ook achter de mengtafel bij de opnamen van het album Afro Cuban Sanctus van Nueva Manteca.

Nueva Manteca

1998

Haagmans is engineer bij de cd Night People van Nueva Manteca. Hij produceert voor het Deep River Quartet de cd The Bright Site Of The Road.

1999

Zijn buitenlandse producties zijn onder meer voor Andy Pratt (het album Fire Of Love), Deborah Jeanne (Fly) en Adrian Goizeatta (Amaramares). De leden van de Frank Boeijen Groep komen voor een etentje bij elkaar om gezellig bij te praten. Later op de avond belanden ze in de studio van Haagmans waar ze het nummer Het Oude Lied opnemen. De chemie is als vanouds, maar het nummer blijft jarenlang op de planken liggen. Pas in 2002 verschijnt het op een verzamelaar.

2000 - 2002

In 2000 is hij als opnametechnicus betrokken bij het album Zondag In Het Zuiden van Rowwen Hèze en Fuel van Lighthouse & A Few Good Men. Hij werkt ook voor de dialectpopgroep Neet Oet Lottum en hun album Vertrokke en speelt toetsen op het album Tweestromenland van Rinus Rasenberg. Met de Amerikaanse artiest Andy Pratt neemt hij in 2001 Another World op. Een jaar later neemt hij met dezelfde zanger Runaway Heart op.

Rowwen Hèze

2003

Voor de buitenlandse groep Sexteto Cachivan produceert hij de plaat Cachivaneando.

2004

Boudewijn de Groot brengt het album Eiland In De Verte uit. Haagmans is als opnametechnicus bij de plaat betrokken. Verder produceert hij onder meer platen van Pater Moeskroen en de Julian Sas Band. Daarnaast schrijft hij ook nog steeds tunes en leaders voor radio en televisie.

Boudewijn de Groot Julian Sas Band Pater Moeskroen

2006

Samen met Jan Hendriks produceert hij het album Molenbeekstraat van Ernst Jansz. In het kerkdorpje Meterik co-produceert Haagmans in een als opnamestudio ingerichte oude boerderij het nieuwe album van Rowwen Hèze. In de Eurosound Studio te Herveld legt hij vijf nummers vast voor het album The Great Illusion van Michael de Jong. Samen met Frank Boeijen produceert hij diens album As.

Ernst Jansz Jan Hendriks Michael de Jong Rowwen Hèze

2008

Op 8 juni 2008 presenteert Jos Haagmans zijn eerste solo-cd: Mit De Moel (Limburgs voor opscheppen). Met dit album keert Haagmans muzikaal terug naar zijn Limburgse wortels. De tekst van zes nummers schrijft de muzikant samen met Frank Boeijen, Jack Poels, Frans Pollux en Gé Reinders. Muzikale bijdragen worden geleverd door Jan Hendriks, René van Barneveld, Roy Bakker, Nels Busch en René Creemers.

Frank Boeijen Gé Reinders

2009

Haagmans maakt met andere voormalige leden van de Frank Boeijen Groep deel uit van Bedroom Monkees, de band rondom zanger/gitarist Bert Smeets.

Bedroom Monkees

Discografie Jos Haagmans

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jos Haagmans

Audio/Video Jos Haagmans

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer