Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUAN FELIPE WALLER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

30-03-1971 - heden

Genre

componist, hedendaags

Online

Officiële website

Biografie Juan Felipe Waller

Juan Felipe Waller werd op 30 maart 1971 geboren in Mexico City als zoon van een Nederlandse vader en een Mexicaanse moeder. Opleiding Hij studeerde aan de Academie des Arts Plastique in Parijs en vervolgde zijn muziekstudie in Mexico aan het CIEM (Music Study and Investigation Centre). Van 1994 tot 1999 studeerde ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Juan Felipe Waller

1971

Juan Felipe Waller werd op 30 maart 1971 geboren in Mexico City als zoon van een Nederlandse vader en een Mexicaanse moeder.


Opleiding

Hij studeerde aan de Academie des Arts Plastique in Parijs en vervolgde zijn muziekstudie in Mexico aan het CIEM (Music Study and Investigation Centre). Van 1994 tot 1999 studeerde hij compositie aan het Rotterdams Conservatorium bij Klaas de Vries en Peter-Jan Wagemans en elektro-akoestische muziek bij René Uylenhoet. Tevens volgde hij master classes bij onder anderen Berio, Tiensuu, Stachowski, Donatoni, Bujarska en Brophy.


Activiteiten

Waller heeft gewerkt met choreografe Christina Gehrig Binder (Coeur du Savon, Chimera) en ook met de animatiefilm-excentriek Martha Colburn en het Maarten Altena Ensemble (Secrets of Mexuality). Daarna begon hijzelf te experimenteren met Super8 filmanimaties. Hiertoe behoren Hot Gunpowder, a cowgirl story, Teguala II, muziek voor 120 tegels en video, en meer recentelijk Killing Silver met live muziek uitgevoerd door The Warlips en Loretta's Room met kunstenaarscollectief MorphoDidius.


Composities

Zijn werk is uitgevoerd in Mexico, Bulgarije en Nederland. Eye Masking werd uitgevoerd tijdens de Gaudeamus Muziekweek 1997 (Doelen Ensemble), Blow - een multimedia project samen met regisseur Frank Scheffers en het ASKO Ensemble - werd in april 1998 uitgevoerd, en Teguala, een werk voor keramische tegels en tape, werd eveneens in 1998 uitgevoerd door Percussive Rotterdam. In sommige van zijn werken, zoals El Culto en En el Allure del Frenesi, is sprake van een Mexicaanse instrumentatie, terwijl de muzikale bron van werken als Jeu de Dames en Eye Masking duidelijk dieper, namelijk in de psyche, ligt. In veel van zijn werk speelt het surrealisme een belangrijke rol.


Prijzen

In 1999 won hij de eerste prijs van het Project Jonge Componisten, de NOG Jonge Componistenprijs, voor Calumnia.

(2005)

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Juan Felipe Waller

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer