Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUAN PARRA CANCINO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

juan parra cancino

Periode

1979 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, gitaar, hedendaags

Online

Officiƫle website

Juan Parra Cancino

Juan Parra Cancino studeert compositie aan de Katholieke Universiteit van Chili en Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij maakt onderdeel uit van diverse ensembles gerelateerd aan Guitar Craft, opgericht door Robert Fripp. Parra werkt regelmatig samen met o.a. Richard Craig en Ensemble KLANG. Hij is oprichter en ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, gitaar

Biografie Juan Parra Cancino

Juan Parra Cancino studeert compositie aan de Katholieke Universiteit van Chili en Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij maakt onderdeel uit van diverse ensembles gerelateerd aan Guitar Craft, opgericht door Robert Fripp. Parra werkt regelmatig samen met o.a. Richard Craig en Ensemble KLANG. Hij is oprichter en lid van The Electronic Hammer (computer en slagwerktrio) en Wiregriot (stem en elektronica). Hij voltooit momenteel - met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds - zijn PhD aan de Universiteit van Leiden, zich concentrerend op de uitvoeringspraktijk in computermuziek, met steun van het Prins Bernhard Cultuur Fonds. JuanParra is ook onderzoeker voor het Orpheus Research Center in Music (Gent).

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Juan Parra Cancino

Audio/Video Juan Parra Cancino

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer