Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUDITH

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1970 - heden

Genre

pop, tieneridolen

Online

Officiële website

Judith

Zangeres zonder opsmuk uit Culemborg die een jaar na het winnen van de talentenjacht Your Big Break een grote hit scoort met de ballad You.
Volledige biografie...

Bezetting

Judith Jobse   componist, gitaar, tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Rogier Wagenaar   gitaar

Genoemd in de biografie van

2001   Humphrey Campbell
2001   Soulvation
2003   Perkin

Biografie Judith

Zangeres zonder opsmuk uit Culemborg die een jaar na het winnen van de talentenjacht Your Big Break een grote hit scoort met de ballad You.

1992 - 1999

Judith Jobse (19 februari 1970) zingt regelmatig op kleine podia in haar woonplaats Culemborg en omgeving. Ze doet ervaring op in de coverband Golden Choice en met de Tilburgse band The Garp (gastbijdrage op het album Paranoid Rabbit uit 1994). Tot 1997 vormt ze samen met een gitarist Het Griekse Kastje waarmee ze in Zeist de Schavuittroffee wint. Als de gitarist naar het buitenland vertrekt wordt ze de zangeres van coverband Kicks. Zowel in 1995, 1997 als 1998 wint Judith met verschillende bandjes bij De Parel van de Betuwe de prijs voor Beste Zangeres. De reacties op haar solo-optreden in 1999 tijdens het Open Podium in het Culemborgse theater zijn zo positief dat Judith zich aanmeldt bij het programma Your Big Break.

The Garp

2000

Naar aanleiding van een demo wordt ze geselecteerd voor Your Big Break, de talentenjacht van de commerciële TV-zender RTL4. Met het liedje You wint ze de eerste prijs en mag ze een single en een album opnemen voor het label Dino. Jody Bernal wint de tweede prijs en krijgt met zijn single Que Si, Que No een grote zomerhit in Nederland.

Jody Bernal

2001

Een jaar na het winnen van Your Big Break krijgt Judith alsnog een grote hit met haar liedje You. De zangeres tekent in maart een exclusief boekingscontract met het managementbureau AT Productions (Anouk, Grof Geschut). De kijkers van TMF verkiezen Judith tot 'meest veelbelovend talent'. De tweede single Sorry en het debuutalbum Blue Tears verschijnen in mei. De productie is in handen van Humphrey Campbell.

Humphrey Campbell

2002

In mei zingt Judith liedjes van Madonna tijdens een Marlboro Flashbacktournee.

2003

Judith werkt aan het anti-oorlogsliedje Fools Rule The World dat ze heeft geschreven naar aanleiding van de aanslag op de WTC-torens op 11 september 2001. De zangeres wil de protestsong als single uitbrengen en de opbrengsten ten goede laten komen aan de slachtoffers van de oorlog in Irak. De producer ziet er geen brood in en Dino is niet van plan de plaat uit te brengen. Het label beëindigt de samenwerking met de zangeres. Judith geeft niet op en gaat met zelfgebrande exemplaren van de single en samen met protestzanger Clemens door het land onder de naam Dutch Artists Against War.

2004 - 2008

Met het liedje Love Me doet Judith mee aan het Nationaal Songfestival.
Hierna stapt ze een paar jaar uit de schijnwerpers om zich toe te kunnen leggen op haar kinderen, haar studie en het schrijven van nieuwe nummers.

2009

Judith gaat de studio in met Ronald Hendrikx en producers Crip Theeuwes en Rick Snel. Het bandgeluid van haar album Blue Tears, maakt plaats voor wat de zangeres zelf omschrijft als 'pop met een gothic randje en een modern sausje'. Op 20 december treedt Judith tijdens een optreden in Beesd, in het kader van de 3FM Serious Request, voor het eerst op met haar nieuwe begeleidingsband.

2010

De zangeres verzorgt de vocalen op de single Remember van haar partner en tranceproducer Rick Snel, uitgebracht door het Duitse label Afterglow Records.

2012

Op 6 april brengen Jobse en Snel het eerste album uit van hun popformatie Déva Dyne, een plaat met een mix van rock, pop en klassiek.

Déva Dyne

Discografie Judith

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Judith

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer