Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUDY SCHOMPER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Judy Schomper in 1987

Periode

15-10-1956 - heden

Genre

klassiek, viool

Online

Officiƫle website

Judy Schomper

Violiste Judy Schomper (Amsterdam, 15 oktober 1956) groeit op in een muzikale familie in 't Gooi. Op haar veertiende speelt ze al met meester-violist Herman Krebbers en een paar maanden later wordt ze aangenomen op het conservatorium in Amsterdam. Daar krijgt ze les van Jean Louis Stuurop, de eerste violist ...
Volledige biografie...

Instrumenten

viool

Genoemd in de biografie van

1978   Flairck

Biografie Judy Schomper

Violiste Judy Schomper (Amsterdam, 15 oktober 1956) groeit op in een muzikale familie in 't Gooi. Op haar veertiende speelt ze al met meester-violist Herman Krebbers en een paar maanden later wordt ze aangenomen op het conservatorium in Amsterdam. Daar krijgt ze les van Jean Louis Stuurop, de eerste violist van het Concertgebouworkest, en later van Krebbers. In 1976 maakt ze deel uit van Ricciotti (voortgekomen uit het Nationaal Jeugdorkest), een straatorkest dat nieuwe (pop)muziek speelt van jonge Nederlandse componisten. Ricciotti voert onder meer de compositie Variatie Op Een Dame uit, geschreven door Eric Visser en ook op het repertoire van de klassieke popgroep Flairck, opgericht door de gebroeders Visser, Peter Weekers en Judy Schomper. Na Flairck brengt de violiste onder haar eigen naam platen uit, waaronder Secret Gardens (1980) met fluitist Berdien Stenberg. Via haar partner Hans Hollestelle hoort ze vanaf 1983 veel rockmuziek, waarna ze rockinvloeden integreert in haar werk. Schomper werkt samen met onder anderen Trio Louis van Dijk, de Italiaanse zanger Angelo Branduardi en de Russische accordeonist Irena Filippova.

In bezetting van

Flairck   viool

Discografie Judy Schomper

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Judy Schomper

Audio/Video Judy Schomper

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer