Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JULYA LO'KO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Julya Lo'ko

Periode

1957 - heden

Genre

Molukken, pop

Pseudoniemen

Lo'ko She Bang

Julya Lo'ko

Julya Lo'ko (12 september 1957) is een zangeres van Moluks-Indonesische origine die in de jaren zeventig bekend wordt als frontvrouw van de funkgroep Cheyenne. Later een veelgevraagd achtergrondzangeres. Vanaf halverwege de jaren negentig ook als solo-artieste succesvol en veelvuldig in de Nederlandse theaters te bewonderen.
Volledige biografie...

Bezetting

Julya Lekranty   zang

Overige muzikanten

Michael Peet   basgitaar
Erwin van Ligten   gitaar, producer, sitar
Juan van Emmerloot   drums, percussie

Genoemd in de biografie van

1975   Juan van Emmerloot
1978   Samba Salad
1985   Mathilde Santing
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Julya Lo'ko

Julya Lo'ko (12 september 1957) is een zangeres van Moluks-Indonesische origine die in de jaren zeventig bekend wordt als frontvrouw van de funkgroep Cheyenne. Later een veelgevraagd achtergrondzangeres. Vanaf halverwege de jaren negentig ook als solo-artieste succesvol en veelvuldig in de Nederlandse theaters te bewonderen.

1977

Julya Lo'ko (echte naam: Julya Lekranty, Lo'ko is de achternaam van haar moeder en betekent 'schuilplaats') richt de Gooise funkgroep Cheyenne op, waarin zij zich nadrukkelijk manifesteert als leadzangeres en componiste. Hoewel zij met deze band een grote live-reputatie opbouwt, blijven hits uit.

Cheyenne

1980

Onder de naam Suara Maluku Band maakt zij samen met Neppy Noya, Daniël Sahuleka, Chris Latul en Ais Lawalata de plaat Ambon Manis é. Hierop brengen zij moderne bewerkingen van traditioneel Indonesisch materiaal.

Suara Maluka Band

1981

Samen met de Haarlemse soulzanger Tony Sherman scoort Lo'Ko een Top 40 hit met het nummer Too big for words.

Tony Sherman

1982

Cheyenne wordt opgeheven.

Cheyenne

1983

Lo'Ko zingt de komende twee jaar bij een nieuw project van Hans Vermeulen: Rainbow Train. Mede hierdoor wordt zij een veelgevraagd achtergrondzangeres op platen, televisie en radio en bij vele Nederlandse en buitenlandse artiesten (o.a. TC Matic).

Rainbow Train

1985

Samen met Mathilde Santing en Astrid Seriese wint Lo'Ko het prestigieuze Knokke Festival in Belgie. Zelf behaalt ze een tweede plek bij de 'Personality-prijs. Van de stichting Conamus ontvangt Lo'Ko de Zilveren Harp, een aanmoedigingsprijs voor uitvoerende kunstenaars die zich hebben ingezet voor de Nederlandse muziek. De zangeres is datzelfde jaar leading lady in het project Labyrinth van Jasper van `t Hof en Cesar Zuiderwijk. Het nummer Help me Out krijgt een notering in de Amerikaanse Top 100. Met de Amerikaanse pianist Billy Preston zingt zij live en op televisie.

Astrid Seriese Labyrinth Mathilde Santing

1986

Lo'Ko doet een tournee met de gitaristen Jan Akkerman en Adje van den Berg en richt samen met gitarist Erwin van Ligten, bassist Michael Peet en drummer Ton Dijkman de groep Lo'Ko She Bang op. De jaren daarna treedt zij veelvuldig met deze band op.

Ad van den Berg Jan Akkerman

1989

Julya's broer Eddy Lekransy komt 7 juni om bij het SLM-vliegtuigongeluk waarbij ook een groot deel van het Kleurrijk voetbalteam overlijdt. Het lied Brother Dear, op het album Colour Me Forever (1995), is aan hem opgedragen.

1990

Het eerste, titelloze album van Lo'Ko She Bang wordt geproduceerd door George Kooymans.

1991

De cd Lo'Ko She Bang wordt genomineerd voor de BV Popprijs.

1993

Onder de titel Good Thing maakt zij samen met Matilde Santing en Astrid Seriese een uitgebreide tournee door Nederland en België.

Astrid Seriese Mathilde Santing

1994

Samen met gitarist/producer en levenspartner Erwin van Ligten werkt Lo'Ko aan nummers voor een soloplaat.

1995

Julya Lo'ko Lo'Ko speelt de hoofdrol in de musical Bells of Freedom, geschreven door Edwin Schimscheimer. Het stuk wordt eenmalig uitgevoerd in Washington D.C. ter gelegenheid van de Amerikaans-Nederlandse betrekkingen. Ook neemt zij haar eerste echte soloplaat op: Colour me Forever. Aan deze cd werken onder andere Barry Hay, Frederique Spigt en Mildred Douglas mee. Ter promotie doet zij een tournee langs de zalen van het Nederlandse popcircuit.

Barry Hay Frédérique Spigt Mildred Douglas

1996

Lo'Ko maakt haar debuut in het theater. Onder de titel Colour Me Forever tourt ze met haar band (waarin onder meer gitarist Will Sophie) langs 29 theater. Een groot deel van de concerten is uitverkocht.

1997

Wegens succes wordt de Colour Me Forever-tournee geprolongeerd in 48 theaters en schouwburgen.

1999

Lo'Ko werkt aan het album Heartland dat in september verschijnt. Aan de release zit weer een uitgebreide theatertournee gekoppeld. Julya heeft zich inmiddels meer in haar Sulawesische en Molukse achtergrond verdiept.

2000

Lo'ko werkt met haar band mee aan een benefietconcert in de Melkweg voor de slachtoffers van de strijd op de Molukken. Ook Marlayne, Gordon en Han van Eijk zijn van de partij.

Gordon Han van Eijk Marlayne

2001 - 2002

De zangeres trekt vanaf 23 november 2001 enkele maanden samen met Angela Groothuizen en Mildred Douglas door het land met Message In A Bottle, een programma vol Sting-repertoire.

Angela Groothuizen Mildred Douglas

2003 - 2004

Samen met gitarist Erwin van Ligten, percussioniste Sandra Sahupala en gitarist Arnold van Dongen trekt de zangeres langs de Nederlandse theaters met het programma Evolution. Vanwege het grote succes gaat de show Message In A Bottle in het voorjaar van 2004 nogmaals op tournee.

2005

Julya Lo´ko is in januari betrokken bij de opnamen van In This World, een benefietsingle voor de kinderslachtoffers van de tsunami in Azië, onder de naam Eurasia opgenomen met Nederlandse artiesten met een Indisch/Molukse achtergrond. De opbrengsten van de single gaan naar het Liliane Fonds.

2006 - 2007

Van februari tot en met mei 2006 gaat J.A.M. op tournee met het programma Woodstock. Begeleid door een band onder leiding van arrangeur Erwin van Ligten zingt het trio liedjes van het Woodstockfestival. In het seizoen 2006-2007 vraagt de zangeres de broers Billy en Bobby Alessi (bekend van de hit Oh, Lori uit 1977) om samen met haar, Erwin van Ligten, Arno van Nieuwenhuize en Sven Figee het programma Oceans of Music te maken. Julya Lo'ko werkt samen met gitarist Gino Taihuttu (o.a. Rosemary's Baby en Sofuja) aan het album Angels & Souldiers (2007). In december 2007 presenteert ze samen met Van Ligten en gastmuzikant Simon Gitsels opnieuw Christmas, Songs of Love And Joy.

Rosemary's Baby Sofuja

2008 - 2009

Lo'ko en Taihuttu maken bij het nummer Whenever I'm With You een videoclip in de vorm van een korte film, geschreven en geregisseerd door Taihuttu's zoon Jim van productiebedrijf Habbekrats. De clip wordt voor het grootste deel opgenomen in Parijs met rollen van o.a. Nasrdin Dchar, Hanna Verboom en Anna Drijver. Het verhaal is geïnspireerd door een passage uit Turks Fruit. Vanaf oktober tot en met december 2008 gaat de zangeres met gitarist Erwin van Ligten als duo op tournee met het theaterconcert Us. Rond Kerst 2009 staat het jaarlijks terugkerende Christmas, Songs of Love And Joy op het programma.

Alquin Candy Dulfer Diesel Henk Westbroek Kane Livin' Blues Marco Borsato Massada New Adventures Powerplay

2010

In mei, tijdens de 52ste editie van de Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Besar) in Den Haag, presenteren Julya Lo'ko en Erwin van Ligten hun album Kroncong Baru. De cd bevat klassieke krontjongliedjes zoals Rujak Ulek, Jali-Jali en Bengawan Solo. Op cd en tijdens de concerten speelt Roy Kuschel mee op fluit en percussie.

2011

Julya Lo'ko gaat vanaf november drie maanden op theatertournee met Nomads, een programma samen met Lilian Vieira en Izaline Calister. De zangeressen vertolken liedjes uit hun jeugd en muziek die ze altijd al eens hebben willen zingen, aangevuld met grappige verhalen over hun carrière. Ze zingen in het Papiaments, Maleis, Portugees, Spaans, Engels en de taal van hun thuisland: Nederlands. De première is op 9 november in Leiden.

Izaline Calister Lilian Vieira

2014

Julya Lo’ko reist vanaf januari mee met de Nederlandse tournee Samba Soul van zangeres Lilian Vieira.

Discografie Julya Lo'ko

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Julya Lo'ko

Audio/Video Julya Lo'ko

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer