Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUMP! DICKIE! JUMP!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Jump! Dickie! Jump!

Periode

1984 - 1988

Genre

rock'n'roll

Jump! Dickie! Jump!

Rock'n'roll uit Amsterdam met gitarist/zanger Arthur Ebeling.
Volledige biografie...

Bezetting

Arthur Ebeling   gitaar, zang
Jan Robijns   piano
Peter Wassenaar   contrabas
Christan Muiser   drums

Overige muzikanten

Antonie Broek   drums

Genoemd in de biografie van

1981   Johan Visser
1983   De Dijk
1984   Arthur Ebeling
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Jump! Dickie! Jump!

Rock'n'roll uit Amsterdam met gitarist/zanger Arthur Ebeling.

1984 - 1987

Tijdens een fietstocht met Huub van der Lubbe (De Dijk), met wie hij samen in de de rock & roll-band Big Shot zit, valt gitarist/zanger Arthur Ebeling van zijn fiets. Hij loopt een zware hersenschudding op en is een jaar uit de running. `Door die bewustzijnsvernauwing wilde ik de periode daarna alleen nog maar rock & roll spelen', zo verklaart hij het ontstaan van Jump! Dickie Jump! in 1984. Aanvankelijk spelen Ebeling en pianist Robijns onder die naam in het muziek- en theatercircus Boulevard Of Broken Dreams. Met Christian Muiser (drums) brengt de band een single uit op het Rockhouse-label. Later voegt contrabassist Peer Wassenaar zich bij het trio. De groepsnaam verwijst naar het nummer Jumps, Giggles And Shouts van Gene Vincent & The Blue Caps (1956). Eén van de Blue Caps roept 'Jump! Dickie Jump Jump!' voorafgaand aan een korte solo van de 16-jarige drummer Dickie Harrel. Het betreft geen terloopse verwijzing. Gitarist Cliff Gallup, Blue Cap in 1956 en 1957, is van zeer grote invloed op het spel van Ebeling. Niet alleen speelt Ebeling net als Gallup op een Gretsch-gitaar, ook imiteert hij diens ongekend dynamische en soepele manier van spelen. Op de eerste lp staan nog veel covers onder andere van Gene Vincent, John Lee Hooker en Ray Charles. De tweede plaat Goin' Out bestaat helemaal uit eigen composities. Jump! Dickie! Jump! onderscheidt zich in de eerste plaats van de vele rockabilly- en psychobilly-bands in het midden van de jaren tachtig door een superieure speltechniek. Maar ook in deze periode is al duidelijk dat de belangstelling van Ebeling verder reikt dan rockabilly alleen.

Arthur Ebeling

1988

Jump! Dickie! Jump! Na het uitbrengen van twee albums, enkele singles en een optreden samen met Slauerhoff in Moskou in juni begint Arthur Ebeling een solo-carrière.

Slauerhoff

Discografie Jump! Dickie! Jump!

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jump! Dickie! Jump!

Audio/Video Jump! Dickie! Jump!

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer