Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JURK!

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop/rock

Online

Officiële website
Facebook

Jurk!

Jurk! is de band van het komische duo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Ze leren elkaar in 1996 kennen tijdens hun studietijd aan de Toneelacademie van Maastricht. Na hun verhuizing naar Amsterdam vormen ze het duo Jurk! en doen ze mee aan het Camerettenfestival. Ze hebben meer ...
Volledige biografie...

Bezetting

Dennis van de Ven   tekstschrijver, zang
Jeroen van Koningsbrugge   tekstschrijver, zang

Overige muzikanten

Boele Weemhoff   piano
Pablo Penton   basgitaar
Roy Jansen   gitaar
Ben Bakker   drums
Rogier Wagenaar   gitaar

Biografie Jurk!

Jurk! is de band van het komische duo Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Ze leren elkaar in 1996 kennen tijdens hun studietijd aan de Toneelacademie van Maastricht. Na hun verhuizing naar Amsterdam vormen ze het duo Jurk! en doen ze mee aan het Camerettenfestival. Ze hebben meer succes op televisie in programma's als Kannibalen (BNN) en Nieuw Dier (Talpa). Het duo breekt definitief door bij het grote publiek met sketches in de televisieprogramma's Draadstaal en Neonletters. Van Koningsbrugge zingt ook in de stonerrockband Zeus. Begin 2010 verschijnt het debuutalbum Avondjurk dat ook de titel is van een theatertournee waarbij liedjes worden afgewisseld met het spelen van komische typetjes. De cd behaalt uiteindelijk de eerste plaats in de Album Top 100 en de single Zou Zo Graag bereikt de hoogste positie in de hitlijst van iTunes. De liedjes van Jurk! wekken de indruk dat het om persiflages gaat van hits van andere Nederlandstalige acts zoals Bløf, Marco Borsato en Acda en De Munnik. Het tweede studioalbum Glitterjurk (2013) is een volwaardige popplaat waarop stevige popnummers worden afgewisseld met ballades. De productie is van John Sonneveld. Carel Kraayenhof levert een gastbijdrage op bandoneon. De theatertournee Glitterjurk wordt op 6 mei 2013 afgesloten in Carré.

Discografie Jurk!

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Jurk!

Audio/Video Jurk!

Video Jurk!

JURK! - Kabalis (officiël...
JURK! - Kabalis (officiële videoclip)
JURK! Vriendenconcert 2013
JURK! Vriendenconcert 2013
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
JURK! Vriendenconcert 2013

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer