Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUSTIN BENNETT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

justin bennett

Periode

20-07-1964 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Website

Justin Bennett

Klankkunstenaar Justin Bennett werkt met de combinatie van klank en beeld. Hij concentreert zich in zijn werk op onze grootstedelijke wereld in al zijn details waarvan hij de wederkerige relatie van muziek en architectuur, van klank en beeld verder ontwikkelt. Bennett werkt vaak samen met kunstenaars uit andere disciplines zoals ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Justin Bennett

Klankkunstenaar Justin Bennett werkt met de combinatie van klank en beeld. Hij concentreert zich in zijn werk op onze grootstedelijke wereld in al zijn details waarvan hij de wederkerige relatie van muziek en architectuur, van klank en beeld verder ontwikkelt. Bennett werkt vaak samen met kunstenaars uit andere disciplines zoals de performance groep BMB con, theatermaakster Renate Zentschnig en choreograaf Eva-Cecilie Richardsen. In zijn recente solowerken concentreert hij zich op grootstedelijke ontwikkelingen en openbaar toegankelijke plekken, resulterend in klank, video, animatie en grafisch werk. Recent heeft hij projecten en tentoonstellingen gerealiseerd in Zürich, Istanbul, Sheffield, Aalst, Amsterdam en Den Haag. Justin Bennet woont en werkt in Den Haag.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Justin Bennett

Audio/Video Justin Bennett

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer