Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

JUSTINE PELMELAY

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Justine Pelmelay in 2011

Periode

24-09-1958 - heden

Genre

pop, songfestival, zang

Online

Officiële website

Justine Pelmelay

Justine Pelmelay (Leiden, 24 september 1958) is een zangeres met Indonesische roots die deel uitmaakt van de Pasadena Dream Band, Swinging Soul Machine, The Jody Singers en als gastzangeres te horen is bij The Trammps en Percy Sledge. Ze is een nicht van Julya Lo'ko. In 1989 neemt ze voor ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1996   Eddy Ouwens
2001   Imca Marina

Biografie Justine Pelmelay

Justine Pelmelay (Leiden, 24 september 1958) is een zangeres met Indonesische roots die deel uitmaakt van de Pasadena Dream Band, Swinging Soul Machine, The Jody Singers en als gastzangeres te horen is bij The Trammps en Percy Sledge. Ze is een nicht van Julya Lo'ko. In 1989 neemt ze voor Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival met het lied Blijf Zoals Je Bent. In het jaar daarvoor neemt zij ook deel aan het festival als onderdeel van het achtergrondkoor van Gerard Joling (Shangri-La). Als het duo Justine & Marlon (met de Indonesische televisiekok Lonny Gerungan, bekend van de Reistafel) maakt ze in het midden der jaren negentig een drietal albums met Indische liedjes. In 1996 neemt ze een duet op met de Amerikaanse zanger John Denver en zingt ze een bewerking van een AEG-commercial op de single Een Vriend Laat Je Niet In De Steek. Vervolgens duikt zij op in de feest- en partijengroep Just In Case & Vips. Ze maakt deel uit van de groep Dutch Divas (met Maggie MacNeal en Marga Bult), waar zij in maart 2005 de fakkel van Sandra Reemer overneemt. Om meer tijd te hebben voor haar gezin stopt de zangeres in februari 2006 met Dutch Divas. De zangeres doet in februari 2007 mee aan het afslankprogramma De Afvallers Met Sterren bij SBS6. In de zomer van 2010 keert ze terug met de single Wereld Zonder Jou, een voorproefje van een later te verschijnen Nederlandstalig album. Op 13 januari 2012 is de zangeres een van de opvarenden tijdens de ramp met cruiseschip Costa Concordia voor de kust van het Italiaanse eiland Isola del Giglio. Ze verwerkt de ervaring in het lied De Tijd Stond Stil. De opbrengst van de single komt ten goede aan de lokale bevolking van Isola del Giglio.

In bezetting van

Dutch~Divas   zang
Jody's Singers   zang
Justine & Marlon   zang
Pasadena Dream Band   zang
Swinging Soul Machine   zang
The New Diamonds   zang

Discografie Justine Pelmelay

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Justine Pelmelay

Audio/Video Justine Pelmelay

Video Justine Pelmelay

Justine Pelmelay ♪ Ik Gel...
Justine Pelmelay ♪ Ik Geloof In Jou ♫ (2001)
Addie Timmermans & Justin...
Addie Timmermans & Justine Pamelay - Zonder jou
Wereld zonder jou - Justi...
Wereld zonder jou - Justine Pelmelay
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Justine Pelmelay ♪ Ik Geloof In Jou ♫ (2001)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer