Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

K-OTIC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2001 - 2003

Genre

pop, tieneridolen

Pseudoniemen

Starmaker

K-otic

Tienerband die voortkomt uit het multimedia project Starmaker waarin, in navolging van televisie programma's als Big Brother en De Bus, twaalf geselecteerde jeugdige popartiesten in spé moesten strijden om een plaats in de groep. Starmaker en K-Otic zijn binnen de kortste keren razend populair bij een vooral jong publiek.
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Ruben Geuzinge   zang
Anuschka Westmaas   zang
Hessel Deinum   zang
Lieke   zang
Mendy Janssen   zang

Genoemd in de biografie van

1987   Tjeerd Oosterhuis
1993   Johan Jansen
1998   Ad van den Berg
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie K-otic

Tienerband die voortkomt uit het multimedia project Starmaker waarin, in navolging van televisie programma's als Big Brother en De Bus, twaalf geselecteerde jeugdige popartiesten in spé moesten strijden om een plaats in de groep. Starmaker en K-Otic zijn binnen de kortste keren razend populair bij een vooral jong publiek.

2001

Mojo Concerts, platenmaatschappij Zomba, John de Mol Producties en Holland Media Groep slaan de handen ineen en beginnen het multimedia project Starmaker. Van 5 maart tot en met 25 mei krijgen twaalf geselecteerde talenten een uitgebreide muzikale opleiding op de 'starcampus' in Almere, waarbij zij 24 uur door camera's gevolgd worden. Tijdens het verloop van Starmaker beslist een jury (in samenwerking met het publiek) wie er wekelijks afvalt. Het dagelijks door Veronica uitgezonden televisieprogramma is al snel erg populair. Het Starmaker-team dat zorgt voor de begeleiding van de twaalf talenten bestaat uit de producers Adje Vandenberg (ex-Teaser, Vandenberg en Whitesnake), Tjeerd Oosterhuis (ex-Total Touch), zangpedagoge Setske Mostaert, Florent Luyckx (General Manager van de Zomba Record Holding), Tim van Rongen (Mojo Concerts) en Martin Dodd (Zomba Music). De presentatie van de televisie-uitzending van Starmaker is in handen van Gijs Staverman. De twaalf geselecteerde kandidaten zijn Anna, Bart, Bouchra, Martijn, Rachel, Sita, Stefan, Anuschka, Hessel, Lieke, Mendy en Ruben (achternamen worden niet vrijgegeven), waarvan de laatste vijf tijdens het verloop van Starmaker afvallen. De overblijvers gaan vervolgens onder de naam K-Otic verder. De eerste single Damn (I Think I Love You) is meteen een groot succes. Het nummer komt op 14 april op de eerste plaats in de hitlijsten binnen. Ook het duet I Was Made To Love You tussen Sita en Bart wordt met een tweede plaats een dikke hit. Het eerste optreden van de groep is eind februari tijdens de TMF-awards. De serie wordt afgesloten met twee optredens in de Heineken Music Hall in Amsterdam-Zuidoost op 24 en 25 mei. Het K-Otic album Bulletproof (met daarop de zeven overgebleven talenten) komt op 2 juni (een week na de laatste televisie-uitzending) op de eerste plaats binnen in de albumlijsten. De van het album getrokken single I Can't Explain doet het met een zevende positie relatief slecht. De bedenkers van Starmaker kunnen echter zeer tevreden zijn. Het beoogde commerciële effect is behaald en gezien het succes van Starmaker zal er ongetwijfeld nog wel een vervolgverhaal komen. Uit ergernis over het hele Starmaker project (en aanverwante programma's) nemen de cabaretiers Jack Spijkerman, Viggo Waas, Lebbis, Peter Heerschop, Joep van Deudekom, Hans Riemens en Owen Schumacher onder de naam One Day Fly de persiflage I Wanna Be A One Day Fly op. Zij willen bewijzen dat iedereen een nummer 1 hit kan scoren, zolang je maar genoeg publiciteit weet te trekken. De actie slaagt, want de single is binnen een uur uitverkocht, komt op nummer één binnen in de hitparade en houdt daarmee de Starmaker-singles van de eerste plaats. Vanaf september doet K-Otic een uitgebreide Nederlandse tournee waarbij ook rockzalen als Paradiso en Nighttown worden aangedaan. K-Otic wint een Top Of The Pops Award in de categorie Top TV Music Act. In december verlaat zangeres Sita de band om een solo-carriere te beginnen.

Marco Borsato One Day Fly Sita Tjeerd Oosterhuis

2002

Begin april gaan Martijn, Anna, Stefan, Bouchra, Bart en Rachel de studio in om de single Falling op te nemen die eind mei verschijnt. Starmakerdeelneemster Lieke begint een solocarrière. In augustus komt de single I Surrender uit. Het optreden op 28 september in Tivoli te Utrecht is een van de weinige die de groep dit jaar geeft. De groep speelt daar nummers van Indestructible, de opvolger van het album Bulletproof. Tijdens Pepsi Chart Live in oktober presenteren ze de single I Don't Understand You. Mojo Concerts maakt in december bekend dat de groep op 26 januari 2003 het laatste concert geeft in Bob's Saloon in Uitgeest.

Lieke

2003

Rachel Kramer tekent een platencontract bij BMG/Zomba. Ze geeft haar eerste solo optreden op 31 mei in het Podium te Hardenberg. De zangeres werkt in de studio met producer Rene Merkelbach (o.a. K-otic en Krezip) aan haar debuutalbum. Ex-K-otic-zanger Stefan werkt ook aan een solo-album en toert met een zevenkoppige band door het land met het programma A Britpop Tribute. Zanger Martijn Terporten reist eind augustus met zijn Limburgse band Taxe naar Los Angeles om vanuit die stad Amerika te veroveren. Op 15 oktober speelt de band live met zanger Vince Neil van Motley Crue. Anna Speller start een acteeropleiding en is daarna te zien in onder meer de vroegtijdig van het scherm gehaald serie Het Glazen Huis (2004), de geflopte speelfilm Het Woeden Der Gehele Wereld (2006) en de geheel in de Amsterdamse Bijenkorf opgenomen film Honeyz (2006).

Taxe

Discografie K-otic

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's K-otic

Audio/Video K-otic

Video K-otic

K-otic - I Surrender
K-otic - I Surrender
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
K-otic - I Surrender

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer