Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KUS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

KUS

Periode

2005 - 2011

Genre

kinderpop, meidengroepen, Nederlandstalig, pop

KUS

K3-achtige meidengroep die met de singles Lekker Ding en Natuurtalent de hitparade bestormt. Het creatieve team achter KUS is muziekmaatschappij EMI Music, managementbureau AT en de producers Fluitsma & Van Tijn. In september 2006 ontvangt KUS een gouden plaat voor het debuutalbum Allereerste KUS. De landelijke theatertournee Kus Je Vrienden ...
Volledige biografie...

Bezetting

Meike Hurts   zang
Monique de Waal   zang
Anouk van Schie   zang

Overige muzikanten

Fleur Minjon   zang

Genoemd in de biografie van

2004   Fluitsma & Van Tijn
2008   Chen Mo

Biografie KUS

K3-achtige meidengroep die met de singles Lekker Ding en Natuurtalent de hitparade bestormt. Het creatieve team achter KUS is muziekmaatschappij EMI Music, managementbureau AT en de producers Fluitsma & Van Tijn. In september 2006 ontvangt KUS een gouden plaat voor het debuutalbum Allereerste KUS. De landelijke theatertournee Kus Je Vrienden gaat 25 oktober 2006 van start. De single Mama (2007) is de titelsong voor de animatiefilm Haaibaai, de Nederlandse bewerking van Sharkbait. De meiden spreken in deze film ook ieder een stem in. Tijdens een voorstelling van het theaterprogramma Kus Voor Jou, op 23 april 2008 in theater De Flint te Amersfoort, worden opnamen gemaakt voor een dvd die in juni van dat jaar uitkomt. KUS werkt aan een eerste eigen speelfilm Limo (2009). Begin 2010 verlaat Fleur Minjon de groep en gaat Kus verder als trio. In juli 2011 verschijnt de afscheidssingle Laatse Kus.

Discografie KUS

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's KUS

Audio/Video KUS

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer