Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KAJEM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1985 - 1998

Genre

instrumentaal, klassiek

Kajem

Kajem is de lucratieve combinatie van het synthesizerspel van Ton Scherpenzeel en het kerkorgelspel van de klassieke organist Klaas Jan Mulder (1930-2008). De naam is afgeleid van Mulders initialen en Scherpenzeels band Kayak. Het duo brengt arrangementen van bekende klassieke orgelstukken van onder anderen Bach, Mozart, Händel, Chopin, Saint-Saëns en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Ton Scherpenzeel   arrangeur, synthesizer
Klaas Jan Mulder   arrangeur, orgel, piano, synthesizer

Genoemd in de biografie van

1987   Ton Scherpenzeel

Biografie Kajem

Kajem is de lucratieve combinatie van het synthesizerspel van Ton Scherpenzeel en het kerkorgelspel van de klassieke organist Klaas Jan Mulder (1930-2008). De naam is afgeleid van Mulders initialen en Scherpenzeels band Kayak. Het duo brengt arrangementen van bekende klassieke orgelstukken van onder anderen Bach, Mozart, Händel, Chopin, Saint-Saëns en Widor. Niet iedereen kan de verpopping van de klassieke composities waarderen. Zo spreekt het Reformatorisch Dagblad schande van het project en is Klaas Jan Mulder in sommige kerken in Zeeland niet meer welkom. Na het verkoopsucces van de eerste twee albums uit 1985 en 1987 loopt de albumserie door tot en met 1998.

Discografie Kajem

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Kajem

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer