Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KANIPCHEN-FIT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kanipchen-Fit

Periode

2004 - heden

Genre

alternative, lo-fi

Online

Website

Kanipchen-Fit

Kanipchen-Fit is Empee Holwerda (Solbakken) en dichteres/kunstenares Gloria Holwerda-Williams uit Harlem, New York. Opgericht nadat de Fries Holwerda zich in New York vestigt. De naar eigen zeggen onsentimentele, ironische liedjes worden begeleid door een minimaal instrumentarium dat voornamelijk bestaat uit gitaar en drummachine. Kanipchen-Fit komt een paar keer per jaar ...
Volledige biografie...

Bezetting

Empee Holwerda   gitaar, zang
Gloria Holwerda-Williams   tekstschrijver, zang

Genoemd in de biografie van

2005   Solbakken
2009   zea

Biografie Kanipchen-Fit

Kanipchen-Fit is Empee Holwerda (Solbakken) en dichteres/kunstenares Gloria Holwerda-Williams uit Harlem, New York. Opgericht nadat de Fries Holwerda zich in New York vestigt. De naar eigen zeggen onsentimentele, ironische liedjes worden begeleid door een minimaal instrumentarium dat voornamelijk bestaat uit gitaar en drummachine. Kanipchen-Fit komt een paar keer per jaar naar Nederland voor optredens en gaat eind 2009 op tournee door de Balkan. De eerste officiële plaatuitgave is een split-single met zea. Het debuutalbum Multibenefit volgt in voorjaar 2010. Daarna verhuist het duo naar Amsterdam.

Discografie Kanipchen-Fit

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kanipchen-Fit

Audio/Video Kanipchen-Fit

Video Kanipchen-Fit

Kanipchen-Fit: People Nee...
Kanipchen-Fit: People Need Love @ Tovarna Rog
Elastopop 2006 - Kanipche...
Elastopop 2006 - Kanipchen-Fit
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Elastopop 2006 - Kanipchen-Fit

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer